Skip Navigation Links

'Türkiye'nin önünü tıkayacak her türlü oyuna 'Hayır!' diyoruz'

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, 12 Eylül'de yapılacak referandumun siyasi partilerin değil Türkiye'nin meselesi olduğuna dikk

Politika   A+a-

Demokratik Sol Parti İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz, 12 Eylül’de yapılacak referandumun siyasi partilerin değil Türkiye’nin meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Hayır!” Oyu kullanılması için çalıştıklarını söyledi.

Dayatmacı, uzlaşı kültürüyle ilgisi dahi olmayan bir anayasaya onay vermelerinin mümkün olmadığını belirten Ali Bıkmaz, Türkiye’nin farklı din, dil ve ırklardan oluşan mozaiğinin dayatmacı anayasayla temsil edilmesinin söz konusu olmayacağına vurgu yaptı ve “belli bir kesimin anayasasına Türkiye’nin onay vermesi mümkün olmayacaktır” dedi.
Hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı Laik Atatürkçü Türkiye Cumhuriyeti’nde bağımsız yargının siyasetin kuklası haline getirilmesi gibi tehlikeli bir oyuna izin vermeyeceklerinin altını çizen Bıkmaz, “yargının siyasallaştırılması Türkiye’ye büyük zararlar verecektir. Hatırlanacağı üzere; bağımsız bir yargı sayesinde haksızlıklardan kurtularak, iktidara gelenler, bu kez kendilerini iktidara taşıyan bağımsız yargıyı siyasallaştırarak sınırsız bir güce sahip olma çabasındalar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.
Keşke uzlaşı kültürüyle bir anayasa oluşturulsaydı, ortak mütabakatla halkın önüne çıkılsaydı, Türkiye’yi böylesi zor ve tehlikeli bir sürece sokmasalardı. “ şeklinde düşüncelerini açıkladı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet