Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kentsel Dönüşüm Müjdesi!

Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre İskenderun’a bağlı 6 mahallede bazı bölgeler Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ila

Kentsel Dönüşüm Müjdesi!

İskenderun   A+a-

 Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre İskenderun’a bağlı Meydan, Cumhuriyet, Numune, Esentepe, Pınarbaşı ve Modernevler mahallelerinde bazı bölgeler Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildi. Söz konusu karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 29 Eylül 2017 tarihli yazısı üzerine 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri uyarınca alındı.
 

ANKARA TRAFİĞİ SONUÇ VERDİ

İskenderun’da Kentsel Dönüşüm çalışmaları hız kazandı. İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Hacı Ahmet Çetinkaya’nın sıkı bir şekilde çalıştığı, her detayı zenginleştirerek hazırladığı Kentsel Dönüşüm Projesi son halini aldı. Bu çerçevede sık sık Ankara’da temaslarda bulunan Başkan yardımcısı Çetinkaya, Çevre Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek, çalışmanın tüm boyutları hakkında bilgi verdi. İlgili bakanlığın ‘onay’ verdiği proje, Bakanlar Kurulu’nun imzasından geçti, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Hafta boyunca İstanbul’daki ‘kentsel dönüşüm’ seminerinde aktif görev yapan Başkan Yardımcısı Çetinkaya, İskenderun’a eli dolu dönüyor. İskenderun Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ‘stok bina’ üretmek için vakit kaybetmeden eski Sebze Hali’nde ki boş arazide 550 konutluk kentsel dönüşüm inşaatı başlayacak.

İSKENDERUN’U YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, 77 hektar alanı kapsayacak kentsel dönüşümle ilçeyi güneyin incisi haline getireceklerini ifade etti. Başkan Seyfi Dingil, kentsel dönüşüm projesiyle İskenderun'u daha iyi bir noktaya getireceklerini belirterek, “İskenderun’u yeniden inşaat edeceğiz” dedi.

BELEDİYELERE ÖDENEK

Bilindiği gibi, Hükümet alan bazlı dönüşüm çalışmalarında devrim gibi kararlar almıştı. Belediyelere yürütme yetkisi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyelerin kendi mahalleri içinde riskli gördükleri yerleri belirlemesiyle, Bakanlar Kurulu buraları riskli alan ilan edecek ve dönüşüm yapılacak. Belediyelerin finans sıkıntısını açmak için bakanlık uzun vadeli sıfır faizli iki yıl ödemesiz kredi verecek. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş