Skip Navigation Links

Recep Ekinci Bu Kez Whatsapp’ı Mercek Altına Aldı..

Recep Ekinci,bir sure once başladığı sosyal sorumluluk derslerindeki,teknoloji ve iletişimin insan hayatındaki yeri konulu projesi tüm hızıyla sürüyor

Recep Ekinci Bu Kez Whatsapp’ı Mercek Altına Aldı..

Medya   A+a-

 Recep Ekinci Bu Kez Whatsapp’ı Mercek Altına Aldı.. 

İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümü Öğretim Görevlisi Recep Ekinci, bir sure once başladığı sosyal sorumluluk derslerindeki, teknoloji ve iletişimin insane hayatındaki yeri konulu projesi tüm hızıyla sürüyor. Öğrencilerine hazırlattığı çeşitli konu başlıklarındaki projelerin sunumlarını yaptıran Recep Ekinci, sosyal medya ve iletişimde çok önemli bir yer tutan Whatsapp konusunu Konservatuar Öğrencisi Nahide Badem tarafından yapıldı. 
Gençlerin sosyal medya ve teknolojiyi olumlu yönleriyle kullanmalarını sağlamak ve olumsuzlukların öne çıkarıldığı zararlarının da kamuoyu tarafından bilinmesi açısından önemli olan İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümü Öğretim Görevlisi Recep Ekinci’nin öğrencileriyle birlikte yürüttüğü  projenin bu kez konusu Whatsapp oldu.  Sosyal Sorumluluk dersi öğrencilerinden, sosyal sorumluluk 
İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar bölümü Öğretim Görevlisi Recep Ekinci koordinatörlüğünde bölüm öğrencisi Nahide Badem tarafından hazırlanan sunum şöyle; 

WHATSAPP YARARLARI VE ZARARLARI

Günümüzde sosyal medyayı reddetmek olası gözükmemektedir. Bu durum, iletişimin yeni bir şekli olarak karşımızdadır.
Bu sitelerin en önemli özelliği, akıllı telefon ve internetin olduğu her yerde ulaşılabilir olmasıdır.
Bu sitelerden biri ise Whatsapptır. 
Yararları olarak ;
 Dünyanın her yerindeki telefonlarda WhatsApp'la hızlı, kolay, güvenli mesajlaşma ve aramayı, olarak yarar sağlar.
Kullanımı basit ve kullanışlı olması. 
Temaların değişebilir ve kendi tema sisteminin olması. 
Konuşma özelliğinin olması. 
Resim,video vb. kolaylıkla gönderilebilir olması
Tel numarası ile çalışması. Böylece sahte kullanıcıların engellenebilir olması.
Durum ayarlarının kolay bir şekilde değişebilir olması.
Grup konuşması imkanının olması. 
•Arkadaşlarıyla daha çabuk iletişim kurma: Grup arkadaşlarıyla herhangi bir konuda daha çabuk iletişim kurabilirler. 
WHATSAPP ZARARLARI
Bu teknolojinin yararları olduğu kadar zararları, gereksiz yönleri, amacından saptırıp yanlış yönde kullananlar bulunmaktadır. 
Zararları olarak; 
Gereksiz gruplaşmalar eylemleşmeler de sosyal medya üzerinden gerçekleşebiliyor.
Kullanıcı, gizlilik ayarlarında "Kimse" ayarını seçmiş olsa bile bunun herhangi bir etkisi olmaması durum mesajlarını, durum değişikliklerini, kullanıcı fotoğraflarının izlenilmesi gizlilik kurallarının aşılmasına yol açıyor.
Whatsapp görüşmelerini dinlemeye yönelik bir tehlikeli söz konusu.
Kişiye her geçen gün yalnızlığa iten ve sosyal faaliyetlerini kısıtlayan sosyal medya mecraları, kişiler arasında bağların ve sosyal yaşamın zayıflamasına neden olabiliyor.
Konuşamayan ama yazan gençlik: Sosyal medya kullanımı birçok gençte, sohbet etme yerine yazışmayı tercih etmelerine neden olmaktadır. Hatta aynı kafede saatlerce oturup, birbirinin yüzüne bakmadan, akıllı telefonunda yazışarak zaman geçiren gençleri sık sık görür olduk. Bu da ilişkileri zedeler 
BAĞIMLILIK FOMO 
Kişi, bir alışmışlığın zararının bilincinde olmasına rağmen, onu şiddetle arzu etmesi ve yapması, engellenemez bir (fomo) yaşam tarzıdır. Onu yapar zarar görür, diğer taraftan haz alma biçimidir.
 
Whatsapp, Facebook, Twitter ve İnstagram eğlenceye, başkalarının boşluğunu (boş zamanını) doldurmak için kullanamayın, bilgisayarı başkalarına zarar vermek amacıyla da kullanmaya (hacker) da yönelmeyin. 
Bilgisayarı, kendinizi geliştirmeye, kariyer edinmeye, araştırma yapmaya, para kazanmaya, bilgisayar programları yapmaya yönelik kullanın.  
 
 

KASABIN KUZUYA OLAN (BESLEMESİ) SEVGİSİ, ETE OLAN İLGİSİNDENDİR.

 
Google, Facebook, Twitter, İnstagram ve diğer sosyal paylaşım sitelerini kuranlar Amerikalı şirketler ve yandaşları bizim hayrımıza, faydamıza kurmuş görünseler de gerçekte bizlerin  zararına, kendilerinin ve yandaşlarının her an kullanımına sunulmuş (bilgi arşivleridir) Akson’lardır.
Sunum; Nahide BADEM 
İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar Öğrencisi
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet