Skip Navigation Links

MHP Adayı Şefik Çirkin 'Milletimize sığınıyoruz'

MHP Adayı Şefik Çirkin 'Milletimize sığınıyoruz' MHP Hatay'da İskenderun'da Türkiye'de güçleniyor

Politika   A+a-

 
MHP Adayı Şefik Çirkin “Milletimize sığınıyoruz”
 
 
MHP Hatay’da İskenderun’da Türkiye’de güçleniyor
 
 
 
 
MHP 1. sıra Milletvekili adayı Adnan Şefik Çirkin İskenderun Gazeteciler Cemiyeti basın merkezinde gazetecilerle yaptığı söyleşi’de sert konuştu. 42 yıllık siyasi tarihinde Türkiye Cumhuriyetinin şerefini namusunu koruyan bir harekat’ın suikast gibi kaset planlarıyla sindirilmek istendiğinin altını çizen Şefik Çirkin MHP’nin olmadığı bir meclis’e Türk Milletinin izin vermeyeceğine vurgu yaptı.
 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan’ın ev sahipliğinde karşılanan MHP Hatay Milletvekili Adayı A. Şefik Çirkin’e İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül ve Karayılan Belediyesi Başkanı Mehmet Yurtman eşlik etti. Çirkin burada yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının 9 yıllık Hatay’la ilgili karnesini açıkladı.
 
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili adayı Şefik Çirkin konuşmasında şunları kaydetti. “ Öncelikle Cemiyetimizin 48. yılını kutluyorum. İskenderun Gazeteciler Cemiyetine çok farklı önem veriyorum, İskenderun’daki Gazeteci arkadaşlarımız gerçekten çok ilkeli insanlar ve her şeyden önemlisi dik duruyorlar. Siyasette de dik duruş sergileyen ve bu dik duruşunun da içinde yaşadığımız günlerde bedelini ödeyen bir siyasi hareket olarak toplumun neresinde dik duran birisi varsa ve hangi konuda olursa olsun onu kendimize kardeş olarak görüyoruz. 9 yıl içinde ortaya konanları değerlendirmek. Ve bu 9 yılın karnesini vermek adına 12 Haziran çok makul ve anlamlı bir gündür.
 
Türkiye’nin temel meselelerinin belli bir bölümünü halledebilmek için 9 yıl yeterli bir süredir. Dokuz yıla bakacak olursak Türkiye’nin en önemli iki meselesini ortaya koyacak olursak biri işsizlik diğeri terördür. Bu iki meselede acaba 9 yıllık iktidar bırakın metreyi kaç santim mesafe almış yada ne kadar geriye gitmiştir. Değerli Başbakan hayaldi gerçek oldu yalanlarıyla ve ilanlarıyla milleti kandırmaktadır. İskenderun’a bakacak olursak bu süreçte İskenderun>’un hangi temel meselesi halledilmiş ve İskenderun’da 9 yıllık AKP iktidarında işte buda İskenderun yaşadıkça AKP’de yaşayacaktır diyebileceğimiz hangi hizmeti olmuştur.
Üç aşağı beş yukarı baktığımızda bir emniyet binası adliye binası bu ikisinden başka ortada hiçbir şeyin olmadığını maalesef görüyoruz. Sanayi ve turizm kenti arasında halen karar verilememiş, İskenderun da acaba işsizlik azaldı mı?, turizm de büyük potansiyele sahip İskenderun’da çok kültürlü yaşam alanına sahip olan Alevi’siyle, Sünni’siyle, gayrimüslimiyle insanların bir biriyle kardeşçe yaşadığı bir kentin bu özelliği niye ortaya çıkmasın. Elbette ki ilimizin diğer bölgelerinde de bu özellikler var ama bir Mega kent olan İskenderun ezan çan hazanın adresi olmasın neden bu şekilde tanınmasın bunun birliğe beraberliğe barışta olduğu kadar İskenderun’un tanınmasında bu zenginlikler neden gösterilmez.
 
Kozmetik bir iktidarla karşı karşıyayız
 
Hatay’a bakacak olursak Erzin’den başlayalım. Erzin’in hangi meselesi bu dokuz yılda halledilmiştir, Dörtyol’un Payas’ın, Belen’in Kırıkhan’ın Hassa’nın Kumlu’nun hangi meselesini çözmüş ve geleceğe güvenle bakmasını sağlamıştır. Ben yıllardır buraları geziyorum ve buralara bir çivi çakılmadığını çok rahat görebiliyor ve söyleyebiliyorum.
Bir gerçek daha var bazı hizmetlerde Antakya’nın ön plana çıktığı 11 ilçe tarafından konuşuluyor ama gerçeği gidin birde Antakya’lıya sorun acaba hangi sorunu çözmüştür. Tamamen makyaj,ilizyon ve kozmetik bir iktidarla karşı karşıyayız göz boyamaktan başka yaptıkları bir şey yoktur. Eğer AKP’nin çözdüğü bir sorun varsa nasıl oluyor da Türkiye’ye sağladığı açısından daima ilk onda yer alıyor ama kültürel ekonomik değerler açısından yaşanılabilir vilayetler açısından 61. sırada oluyor. Nasıl oluyorda bütçede ilk onda olup işsizlikte ilk beşte yer alıyor, bu iş nasıl oluyor bunu nasıl beceriyorlar. Yani ilk 5 vilayeti düşündüğümüz iç Anadolu, güneydoğu Anadolu işsizlikte Hatay’ın İskenderun’un önüne geçiyorlar. Hatay ekonomisi Türkiye’nin ilk 10. sırada ve bu ekonomik yapının %80’i İskenderun’dur ama İskenderun bundan ne kadar pay alıyor bu vicdansızlıktır, İskenderun önünün açılmasını istiyor, İskenderun’u medyasıyla iş dünyasıyla kültürel dernekleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla bu atılıma hazır patlamaya hazır bomba gibidir. İskenderun’un önünde bir tek engel vardır buda siyasi mekanizmadır Devlet mekanizmasıdır buda iktidarın elindedir.
 
 
MHP her geçen gün güçleniyor
 
MHP’nin iktidara geleceği umudunu her geçen gün daha yüksek ihtimalle taşıyoruz,her geçen saat dakika MHP’ye Hatay’da Türkiye’de desteğin arttığını görüyoruz umut ediyoruzki bu devam ederse İskenderun’un tek ihtiyacı olan siyasi iktidar desteğini vermek ve güçlü potansiyelini hareketlendirmek İskenderun çocuğu olarak benim için namus şeref borcudur. Ömrüm boyunca yapabileceklerim konusunda yapamayacağım hiçbir konuda söz vermedim ve bu şekilde ayakta kaldım. Cenabı Allah iktidarı nasip ederse bu manada çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bir muhalefet Milletvekili’de olsak çok şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Bu bakımdan İskenderun’un bizi kucaklamasını arzu ediyorum burada bir il başkanı olarak toplumsal barışın üzerine ne katabilirsek çok renkli ve güçlü bir İskenderun’da var olan barışın üzerine ne koyabiliriz anlayışı ile siyaset yaptığımızı zannediyorum.
Doğuluysa batılıysa alevisiyle sünnisiyle gayrı müslimiyle çok renkli bir kentte yaşıyoruz. Bu kentin bu özelliklerini koruma adına MHP’nin çok şeyler yaptığına inanıyorum ve bununda bedelini ödedik. Siyaseten yıpranma pahasına buradaki barışın yıpranmasına müsaade etmedik. Kimse toplumsal olaylarda elini taşın altına koymazken bunu sizlerle birlikte biz başardık. İskenderun’u etnik çatışmaya götürecek bir meselede sizlerle birlikte dik durduk ve tüm Türkiye bu mesele’de beklide tarihinde ilk kez bizim arkamızda olmuştur. Hep birlikte bir fitneyi engelledik ve bugün rahat bir siyaset yapılıyorsa bunda MHP’nin ve özür dileyerek söylüyorum şahsımın sizlerle beraber katkısı vardır.
 
 
 
Türk Milletine sığınıyoruz
 
MHP Hatay’da etnik ve mezhepe dayalı siyaset yapmamıştır. MHP bunun bedelini ödemiştir belki eksik oy almıştır şimdi hal böyleyken MHP’nin başta İskenderun’dan hakkını istemesi söz konusudur. İskenderun’da var olan barışın korunmasında geliştirilmesinde katkısı olan bir siyasi hareketin bugün İskenderun’da ve Türkiye”de yalnız kaldığı saldırıya uğradığı hakarete uğradığı ve çok çirkin ifadelerle eleştirildiği adeta suikaste uğradığı bir ortakda İskenderun halkına Türk milletine sığınıyoruz. İskenderun’u seviyoruz ve inşallah İskenderun”un vereceği desteğe ve kabileyete layık olduğumuzu da biliyoruz.
 
Neye maal olursa olsun MHP dik duruşundan taviz vermeyecektir Allah’a güveniyoruz Milletimize sığınıyoruz.
 
Türkiye’yi bölmek için MHP etkisizleştirilmek isteniyor
 
Hükümet dışarıda ABD’ye içeride PKK’ya teslim olmuştur. Bir örgüt başı düşünün dün canından korkuyordu ve ağzını açamıyordu, Adeta bir rehinmişçesine kıpırdayamıyordu, idam cezası kalktıktan sonra ve bunu mütabıken Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından
Müzakere amacıyla muhatap alınmaya başlandıktan sonra İmralıdaki örgüt başı şımardı ve bu şımarıklıkla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni adeta teslim aldı, tehdit eder oldu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin politikalarını tespit eder oldu. Şimdi 12 Haziran’dan sonra ne olacağını 12 Haziran seçimlerinin neticesi tayin edecek. Açık söylüyorum ki Ne olacağı konusunda yapılan planların ne olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin başına neler getirilmek istendiğini ve Türk Milleti’nin nasıl parça parça edilmek istendiğini biliyoruz. İşte tüm mesele burada. Bizim bunu bilmemiz ve buna karşı dik duracağımız, buna müsaade etmeyeceğimizin de düşman tarafından bilinmesidir. İşte Milliyetçi Hareket Partisi bundan dolayı sıkıştırılmakta ve adeta çaresiz bırakılmaya çalışılmaktadır.
 
 
Kılıçdaroğlu’nun ağzından çıkanı kulağı duysun
 
Sanki seçim Güney Doğu”da yapılıyor, yani bir yandan AK Parti, bir yandan CHP herhalde bunlar bu seçimi Güney Doğu’nun 15–20 vilayetinde yapıldı. Ve Türkiye’nin iktidarının 15-20 vilayetten çıkacağını zannediyorlar. Her birisi bir yandan aslında Güneydoğu halkına değil, Güneydoğu özerklik mi istiyor ki Sayın Kılıçdaroğlu özerklik vereceğim diyor. Bu nasıl bir laftır Allah aşkına, yani devletine milletine bağlı fakat PKK terör örgütünün elinde kıpırdayamayan, PKK teröristinin baskısıyla ve Devletin de acziyle terör örgütüne teslim olan, teslim olmak zorunda kalan bir vatandaşa umut vereğinize ben geldiğimde bu terör örgütünü imha edip senin özgürlüğünü sağlayacağım diyeceğine özerklik vaat ediyor. Özür dileyerek söylüyorum, siyasetçilerin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Sen kime özerklik veriyorsun, Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsun ve Atatürk’ün koltuğunda oturan bir Genel Başkanın Güneydoğuda özerklikten bahsetmesini yadırgadım. Bunu doğuda başka konuşuyorlar, Batıda başka konuşuyorlar, bunu da milletin takdirine bırakıyoruz. Türk Milleti Milliyetçi bir millettir, en azından % 90’ı Milliyetçidir, gelin 42 sene bu devletin bu milletin bir siyasi hareket olarak ırzını namusunu bekleyin, gelin bu uğurda can verin, gelin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumları hatta 12 Eylül 5 general marifetiyle silahlı kuvvetlerin sürgünü olayı, ama bir günden bir güne asker düşmanlığı yapmayıp, her dönemde idamla siyasette yargılanıp fakat bu devletin değerlerine tek bir kötü söz söylemeyip, ondan sonrada bizimde kabul etmediğimiz içimize sinmeyen asla kabul etmeyeceğimiz 5 tane kasetle namus düşmanı olun. Bunu yapanları cenabı Allah kahredecektir, bunarı da bu Millet görüyor izliyor ve Cenabı Allaha Milletimize havale ediyoruz.
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet