Skip Navigation Links

Ranta İzin Vermeyeceğim...

HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş,İskenderun'daki dolmuş esnafı ile bir araya gelerek taşıma sorunu ve güzergahlar konusunda bilgiler verdi.

Ranta İzin Vermeyeceğim...

Gündem   A+a-

 Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun'daki dolmuş esnafı ile bir araya gelerek taşıma sorunu ve güzergahlar konusunda bilgiler verdi; yeni getirilecek olan sistem hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Savaş dolmuş esnafına seslenerek "Sizler bizim çözüm ortağımızsınız.Sıkıntı ve sorunları birlikte çözeceğiz.Çünkü sizde bizde İskenderun halkına hizmet etmek için çalışıyoruz" dedi.
    Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından önümüzdeki yaz mevsiminde hizmete girmesi planlanan "Mavi Otobüs" uygulaması konusunda esnafın sıkıntılarını dinlemek ve ortak çözüm yolları aramak amacıyla İskenderun Hizmet binası toplantı salonunda şoförler ve kooperatif yetkilileriyle buluşan başkan Lütfü Savaş, şehir merkezinde çakışan güzergahların ve kooperatiflerin birleştirilerek havuz sistemine geçileceğini,mevcut koltuk sayısının korunacağını,talep olması halinde ihaleye çıkarak koltuk sayısının arttırılacağını ifade ederek bu sayede hem vatandaşın hem de esnafın haklarının korunacağını dile getirdi.
     Getirilecek olan sistemin hem durak ve koltuk anlamında hemde araç sayısının azaltılması konusunda "Sadeleştirme" modelini kapsadığını anlatan Doç.Dr. Lütfü Savaş " Bizden önce yapılan uygulamalarda yanlışlıklar olmuş ve esnafımız arasında sıkıntılar yaşanmıştır,Bizim sistemimizde esnafımızın gelir dağılımı adil bir şekilde olacaktır.Ranta asla izin vermeyeceğim, sizin menfaatlerinizi koruyacağım ve nafakanızı kimseye yedirmeyeceğim.Hakça ve adilce değişim ve gelişimi tamamlayarak ortak kaygıları ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.
 

             "Toplu Taşıma Cazip Hale Gelecek"

 
     Sistemin hizmete girmesiyle kent trafiğinin ve araç yoğunluğunun rahatlayacağına dikkat çeken Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yapılacak düzenlemelerin diyalog ve istişare yoluyla belirleneceğini kaydederek "Bizim diktatörlük hevesimiz yok.Sizleri ve vatandaşlarımızı dinleyeceğiz.Bizim getirdiğimiz sistemde eksiklik olursa değiştirilmeyecek diye bir kural yoktur. Haklı olduğunuz yerde sizinle adım atacağız."dedi.
     Büyük Şehir Belediyesi ilgili daire ekiplerinin büyük bir özveri ve gayretle suistimal yapmadan çalışmaları tamamlamak için gayret gösterdiğinin altını çizen Lütfü Savaş konuşmasını şöyle tamamladı." Herkesin mutlu olacağı bir sistemi hayata geçireceğiz.Bu sayede araç enflasyonu ortadan kalkacak,güzergah sıkıntısı giderilecek ve kavga olmayacak.Giderleriniz azalacak  karşın gelirleriniz artacak.Getireceğimiz kriterlere uygun araçlarla kalite artacak ve toplu taşıma araçları cazip hale gelecek.Az araçla daha çok kazanma imkanı doğacak.Pasta dilimlerini eşit şekilde paylaştırarak dağılımını yapacağız Sizden isteğim; bu işi çabuk,hızlı ve sorunsuz çözüme kavuşturarak İskenderun halkına hak ettiği hizmeti vermek için ortak çalışmamızdır."
              
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet