Skip Navigation Links

Twitter Hayatın Bir Parçası Oldu !

Recep Ekinci’nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk projesi, sosyal medya ve özellikle Twitter konusunda ciddi sonuçlar ortaya koydu.

Twitter Hayatın Bir Parçası Oldu !

Medya   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuarı Öğretim  Görevlisi  Recep Ekinci’nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk projesi, sosyal medya ve özellikle Twitter konusunda ciddi sonuçlar ortaya koydu. 
Konservatuar öğrencisi Alparslan Ertuğrul Eren, Sosyal Sorumluluk Dersinde proje kapsamında hazırladığı sunum, Twitter’ın sosyal hayatın içinde çok önemli bir yer edindiği gerçeğine dikkat çekiyor. 
Twitter Fayda ve Zararlarının konu edildiği sunumu hazırlayan İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuarı öğrencisi Alparslan Ertuğrul Eren, Twitter’ın bir iletişim aracından çok yaşamın bir parçası olduğu sonucuna vurgu yaptı. 
İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuarı Öğretim  Görevlisi  Recep Ekinci’nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk projesinde, Konservatuarı öğrencisi Alparslan Ertuğrul Eren’in Twitter’ın hayatımızdaki yerini çok güzel bir şekilde özetleyen sunumu şöyle; 
 

TWİTTER FAYDA VE ZARARLARI

Bildiğimiz üzere Twitter anlık iletişim kurma işlemine yarayan bir sosyal ağ mikro blog sitesidir. Twitter kullanıyor iseniz eğer iyi bir fikriniz varsa ve bu sosyal ağda bu fikrinizi paylaşırsanız insanların sizin fikrinizi fark etmesi ve önemsemesi gerçekten an meselesidir.
Twitter ile bir Başbakan, Cumhurbaşkanı, ünlü sanatçı, gazeteci, filim yapımcısı, İş adamı ve daha pek çok herhangi bir toplumun saygın ileri gelen kişileri ile iletişim kurmak, o kişilere bir mesaj bırakmak, ya da onların twitter, da açıkladıkları herhangi bir fikrine cevap bırakmak (yorum) mümkündür.
Columbia Üniversitesin de yapılan araştırmalar, insanların kendi hafızalarını ve bilgi birikimi yerine internete başvurmayı tercih ettiğini ortaya koymuştur. Twitter gibi kestirme yollara başvurmak beyinin hatırlama fonksiyonlarını gerilettiği tespit edilmiştir.

TWİTTERİN ZARARLARI

Bir nevi modern dedikodu merkezidir.
Edebiyatı öldürür.
Okuma alışkanlığını ve kitaplarla ilişkileri bozar.
İnsanlar arası iletişimi bozar.
İnsanı asosyal yapar.
Yoğun twitter kullanımı, egoist yapar, megaloman eğilimini arttırır.
Sahte hesap açma kolaylığından dolayı, birçok suçsuz insanlara iftiralar yapılabilmekte
Ancak ne var ki; sosyalleşme adına sosyal medya dediğimiz facebook, twitter ve onu destekleyen instagram sanal oyunu BAĞIMLILIK YARATAN BİR YAŞAM haline dönüşmüştür. Bu oyun aile bağlarının, arkadaş sevgisinin, okul sevgisinin hatta kendisini sevmenin önüne geçti.
Kişiler facebook internet sosyal medya denen haberleşmeyi hangi amaçlar için kullanmakta onun içeriğine bakarak, zararı hakkında daha kolay ve detaylı fikir edinilebilir.
Başkalarının yaşamını inceleyerek, kendi yaşamından nefret edenler.
Gerçek yaşamlarında mutsuz ve hayat mücadelesine yenik düşüp de, onu kamufle edebilmek için lüks mekanlarda fotoğraf çektirip Twitter yükleyenler.
Kin ve nefret duygularını, çeşitli görsel ve sözlerle Twitter’a yükleyenler.
Ağza alınmayacak tarzda ağır hakaretler içeren küfürler ve sözler yazanlar,
Hiç tanımadığı insanları sanal arkadaş kabul edip, onlarla en hassas sırlarını konuşup paylaşanlar. Mutsuzluğunu başarısızlığını kendinde aramayıp, suçladığı, insanlara hakaret dolu sözler yazanlar.
Aynı evde yaşadığı kardeşi ile Twitter aracılığı ile iletişim kuranlar, hatta onunla sanal ortamda kavga edenler.
Yemek yediği mekanı, kaldığı oteli birlikte olduğu kişileri anında fotoğraflayıp, o anda Twitter da paylaşarak, kendini (ben buralara gelebilecek kadar önemliyim) önemli göstermeye çalışan, ben değersizim dercesine, değersizliklerini tescilleyen kişiler.
Arkadaş repertuar listesini 5.000’e çıkarıp, takip edilen sayısını arttırarak, beğenilen sayısı rekoru kırmaya çalışan, rekortmen yoksunu insanlar.
Bunlar başlangıçta eğlenceli olabilir, hatta faydalıda olabilir. Ancak bu sanal yaşam, gerçek yaşam gibi algılanırsa
Sosyal hayattan kopar, sanal bir kişiliğe bürünürsünüz, geleceğinizi bu günün alışkanlıklarına meze yaparsınız. Hayat size yeni bir gelecek vaat edemez.
Çünkü, okul hayatı, sosyal hayatı, arkadaşlık hayatı hatta aile hayatı; sanallaşır
Facebook, Twitter, İnstagram ve tablet yazılım ve programları başta bizler olmak üzere çocuklarımızın tüm yazışmalarını ve konuşmalarını kayıt altına alıp bilgi bankalarında arşiv oluşturmakta, ihtiyaçları olduğunda da hiç tereddüt etmeden aleyhte kullanabilmektedir.
Facebook, Twitter, İnstagram ve diğer sosyal paylaşım siteleri, çocuklarımızla bizim arasında bir engel bariyeri oluşturmaktadır.
Arkadaşları ile ilişkilerini yozlaştırmaktadır.
İletişim çağının iletişimsiz nesilleri yaratmaktadır.
Çocuğunuzun; sosyolojik, psikolojik hatta gelecekle ilgili umutsuzluklarını öğrenebilmek için, kısa bir süre Facebook, Twitter, İnstagram sayfalarına girmeniz yeterli olacaktır.
Sunum; Alparslan Ertuğrul EREN
İskenderun Teknik Üniversitesi Konservatuar Öğrencisi
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet