Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bu Karar Uluslararası Hukuk Kurallarına Aykırıdır!..

Mustafa Kemal Üniversitesi Senatosundan bir kınama mesajı yayınlandı.

Bu Karar Uluslararası Hukuk Kurallarına Aykırıdır!..

Eğitim   A+a-

 Asırlardır kadim medeniyetlere ev sahipliği yapan ve Müslümanların ilk kıblesi kabul edilen Mescid-i Aksanın bulunduğu Kudüs ABD Başkanının tek taraflı olarak almış olduğu karar ile İsrail’in başkenti olarak kabul edilmiş ve Tel-Aviv’deki ABD büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağı açıklanmıştır. 
Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler için kutsal kabul edilen, farklılıkları bünyesinde barındırmanın müstesna bir örneği olan Kudüs için böyle bir açıklamanın yapılmış olması Ortadoğu barış sürecini baltalayacak, var olan yaralara yenilerini ekleyecek, bölgenin istikrarsızlığını daha da arttıracaktır. 
Bu karar uluslararası hukuk kurallarına ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırıdır. Bölgede ve dünyada infiale yol açan, bölge ve dünya barışı için büyük bir tehlike oluşturan bu kararı kabul edilemez bir girişim olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. 
ABD yönetimi tarafından demokrasi, özgürlük ve eşitlik ilkelerine aykırı şekilde alınmış olan bu karar karşısında tüm dünya devletlerini Filistin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Prof. Dr. Hasan KAYA
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş