Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TMOK'un OLİ Projesi 2 milyon öğrenciye ulaştı

TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Porsun: 'Ödüllü proje sayesinde geleceğin olimpiyat insanlarını hazırlıyoruz'

TMOK'un OLİ Projesi 2 milyon öğrenciye ulaştı

Gündem   A+a-

 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, TMOK’un OLİ Projesi’nin sunumunun ülke genelinde 2 milyon öğrenciye ulaştığını söyledi.
Porsun, Hatay ve İskenderun’da gerçekleştirilen Oli Projesi kapsamında 2 bin öğrenciye dokunduklarını, hedeflerinin bu sayıyı ikiye katlamak olduğunu, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere yerel yöneticilerin projeye destek verdiklerini ifade etti.
Arsuz ilçesinde özel bir okulda gerçekleştirilen sunum öncesi bir konuşma yapan Başkan Porsun, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünyada olimpik eğitim alanında örnek proje gösterilen, 2006 yılından bugüne kadar 50 ilde 2 milyona yakın öğrenciye ulaştığımız projeyle 4 ve 5. sınıf öğrencilerine spor bilinci ve kültürü aşılıyoruz. TMOK’un ülkemizde çocukların ve gençlerin fiziksel aktivitelere katılımını teşvik etmek, spor yoluyla bedensel, duygusal, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak için gerçekleştirilen interaktif ‘spor kültürü ve olimpik eğitim projesi’ne, gittiğimiz her bölgede büyük ilgi gösterilmektedir. OLİ Projesi’nde öğrencilere dünyada barış, kardeşlik, mükemmellik ve çevre bilinci kavramlarının nasıl geliştiğini göstererek onlara bu bilinci aşılamaktayız" dedi.

"OLİ'yi Doğu ve Güneydoğu'ya da taşıyacağız"
Yakın gelecekte OLİ Projesi’ni Doğu ve Güneydoğu'da da sunumunu gerçekleştireceklerini ve bununla ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Porsun, “Üzülerek söylemek gerekirse; yeterli sponsor desteği göremiyoruz. Harcamaları TMOK bütçesinden karşılamaya gayret ediyoruz. Ülke sporuna büyük katkısı olacağına inandığımız ve geleceğin olimpiyat insanlarını hazırladığımız projeye destek bekliyoruz” diye konuştu.
Etkinliğe, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Çulha, İskenderun Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Oğuzhan Kılınç, Arsuz Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin'de katıldı.
Yapılan sunumun ardından öğrencilere TMOK Başkanı Uğur Erdener’in imzasının bulunduğu katılım belgeleri de dağıtıldı. 

 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş