Skip Navigation Links

Başkan Culha Afet Bölgesi’nde...

Nazım Culha, Karahüseyinli, Nardüzü ve Karaaağaç Mahallerini kapsayan bölgede meydana gelen hortumun geride bıraktığı zararları yerinde inceledi.

Başkan Culha Afet Bölgesi’nde...

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Karahüseyinli, Nardüzü ve Karaaağaç Mahallerini kapsayan bölgede meydana gelen hortumun geride bıraktığı zararları yerinde inceledi.
 
Arsuz 'da dün gece yarısı şiddetli yağmur ve fırtına sonrası denizde meydana gelen hortum karaya çıkarak Karahüseyinli, Nardüzü ve Karaağaç mahallelerini tahrip etti. Metrelerce genişlikteki hortum, Arsuz'un 3 mahallesinde etkili olmak üzere kilometrelerce ilerleyerek bölgede ciddi hasarlara neden oldu. Yol kenarında bekleyen tır dorsesi ile okul servisi aracını deviren hortum, pek çok evin istimdat duvarlarını yıkarak çatıları uçurdu, hayvanları telef etti, ağaçları yerinden söktü, elektrik direklerini devirmenin yanı sıra elektrik nakil hatlarına da zarar verdi. 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha hortumun etkili olduğu mahallerde mağdur olan vatandaşları bir bir gezdi ve hortumun bölgede yarattığı zararları yerinde inceleyerek afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik ekiplere talimat verdi. Afetin yaşandığı saatten itibaren bölgede belediyeye bağlı ekipleri seferber ettiklerini belirten Başkan Nazım Culha, "Felaketin büyüklüğü afet yerinde çok daha iyi görünüyor. Çok sayıda tarım alanı, araç ve yerleşim yeri zarar görmüş. Kaymakamlığımız ve ilgili birimlerimiz ile birlikte hortumun bölgeye verdiği zararın tespitine yönelik Hasar Tespit Ekibi oluşturduk ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hasarın bir an önce tespitinin ardından mağdur olan vatandaşlarımıza gerekli tüm desteği vererek yanlarında olacağız. Maddi hasarla atlattığımız bu afette en büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Bu tür afetlerin bölgemizde bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, bir kez daha vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet