Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Engelsiz Üniversite Öğrenci Buluşması..

Öğrenciler talep ve ihtiyaçlarını ilk ağızdan dile getirme fırsatı buldular

Engelsiz Üniversite Öğrenci Buluşması..

Eğitim   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Mustafa Kemal Üniversitesi'nde öğrenim gören engelli öğrencilere yönelik “Engelsiz Üniversite: Öğrenci Buluşması” isimli etkinlik düzenlendi.
Tayfur Sökmen Kampüsü Rektörlük konferans salonundaki etkinlik saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüye gelen Engelli Öğrenci Birim Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz Mustafa Kemal Üniversitesinin bir mozaik olduğunu, bu mozaiğin içinde akademik personelin, idari personelin ve öğrencilerin olduğunu, öğrencilerin içerisinde öğrenme ve çalışma şekilleri çok farklı birçok öğrenci bulunduğu, kiminin bir ay önceden kiminin ise final gecesi çalıştığını söyledi. Dilleri, inançları, cinsiyetleri farklı birçok öğrenci bulunduğunu, buna ek olarak bazı özel gereksinimlerimiz de bulunduğunu belirtti.

En çok Antakya MYO Tercih Ediliyor

Bu özel günde mozaiğin parçalarından sadece birine odaklanmak istediğini söyleyen Ayşegül Şükran Öz: “Bugün özel gereksinimi olanlar ile ilgili parçaya daha yakından bakalım istedim. Bugün bizim için kıymetli olan kısım o. Bu mozaik parçası içine bakacak olursak en renkli parçasını fiziksel yetersizliği olan öğrencilerimiz oluşturuyor. Onu kronik hastalıkları olanlar ve işitme ve görme engeli olanlar takip ediyor. Öğrencilerim okudukları bölümlere bakacak olursak öğrencilerimiz açık ara Antakya Meslek Yüksekokulunu tercih ettiğini görüyoruz. Onları sırasıyla Fen Edebiyat, Ziraat ve Eğitim Fakülteleri takip ediyor.” Dedi.
Bu tür etkinliklerin taleplerinin bundan önce engelli öğrenciler tarafından geldiğini ifade eden Öz, bu yıl bu talebin her hangi bir engeli olmayan öğrencilerden geldiğini söyledi. Bu öğrencilerin herkesin bir arada olduğu, tamamıyla bütünleştikleri bir üniversite istediklerini dile getirdi.  
 
Mustafa Kemal Üniversitesinin karşılıklı hoşgörü içerisinde çok kültürlü yaşamın en güzel örneklerinden birini sunan bir şehirde kurulduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya: “ Şehrimizdeki bu doğal yaşam şekli içerisinde gelişen üniversitemiz, farklı inançlar, diller ve kültürel geçmişe sahip bireylerin yarattığı zenginliğe, çeşitli engelleri veya üstün yetenekleri olan kişilerin de katkıda bulunduğuna inanmaktadır.  Ancak gerekli düzenlemeler yapılmadığından pek çok özel gereksinimi olan birey sosyal, iş ve okul gibi çeşitli ortamlarda sahip oldukları potansiyeli ortaya koyamamaktadırlar.   
Bu gerçekten hareketle üniversite senatomuz 22.12.2010 tarihinde yapılan toplantıda Mustafa Kemal Üniversitesi Engelli Öğrenci Koordinatörlüğünün kurulmasına oy birliği ile karar vermiştir.  Ancak, Mustafa Kemal Üniversitesi olarak üniversite yaşamının yalnızca eğitimle sınırlı bir konu olmadığını biliyoruz.  Bu nedenle engeli olsun olmasın tüm öğrencilerimizi bütün farklılıkları ile birlikte üniversite yaşamının sosyal, kültürel her alanında görmek, başarları ile gurur duymak istiyoruz.” dedi.      
Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya düzenlenen etkinlik ile engeli olan bireylerin politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama tam katılımlarının sağlanmasının toplumda yaşayan herkes için sağlayacağı yararlara da dikkat çekmeyi hedeflediklerini söyledi. 
 

 

Bir Gün Hatırlamak Yetmez

Özel gereksinimleri olan bireyleri sadece bir gün için hatırlamanın yaşanılan problemleri çözmediğini ifade eden Kaya Mustafa Kemal Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde bu sorunlarla ilişkili farkındalık yaratmak ve çözüm yolları üretebilmek amacıyla çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.
Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya sözlerini bu özel günde Üniversitemize her alanda zenginlik katan özel gereksinimi olan personel ve öğrencilerle bir araya gelip ihtilaç ve taleplerini dinlemek istediklerini belirterek sonlandırdı.
Görüşmede engelli öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya talepleri ilgili daire başkanlarına ileterek kampüsün öğrencilerin yaşam şartlarına uygun hale getirilmesini istedi.
Program Öğretim Görevlisi Şükrü Bezirci ve Mehmet Menge tarafından icra edilen müzik dinletisi ve yapılan kokteylin ardından sona erdi.  
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar