Skip Navigation Links

Gıda da Büyük Pazar İsrail...

15 bine yakın ziyaretçinin katıldığı fuarda, Türk firmaları büyük ilgi gördü.

Gıda da Büyük Pazar İsrail...

Ekonomi   A+a-

 8 milyon nüfusu ve kişi başına düşen 37 bin dolar gelir ile büyük bir ithalatçı olan İsrail’deki İsrafood Fuarında hububat, dondurulmuş gıda, ton balığı, konserve ürünler, kuru yemiş, şekerleme ve un sektöründe faaliyet gösteren firmalar verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdiler. 15 bine yakın ziyaretçinin katıldığı fuarda, Türk firmaları büyük ilgi gördü.
 
Organize ettiği milli katılımlı uluslararası fuarlar ile düşük maliyetlerle her zaman ihracatçımızın yanında olmayı bir ilke edinen Akdeniz İhracatçı Birlikleri, bu yıl ilk defa İsrail/Tel Aviv’de Israfood Fuarı milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti İsrail Tel Aviv Büyükelçisi Mekin Mustafa Kemal Ökem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Kudüs Ticaret Ateşesi Ongan Bahadır, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve ihracatçının da katıldığı fuarda katılımcı firmalar standlarında ziyaret edilirken, katılımlarından ötürü kendilerine plaket verildi.
 
Türkiye’ye olan yakınlığı ve son dönem yaşanan gelişmeler ışığında gıda sektöründe güçlü bir pazar olması öngörülen İsrail için ilk adım Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile atıldı. İsrail’in en büyük gıda fuarı olan Israfood Fuarı’na; İsrail, Türkiye, Litvanya, İrlanda, Letonya, Çin, İspanya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan, A.B.D., Beyaz Rusya, Rusya Federasyonu, Şili’den 90’a yakın firma standları ile katılırken, Türkiye en çok katılım sağlayan ikinci ülke oldu. 
 
- 15 bine yakın ziyaretçiden Türk standlara yoğun ilgi
 
Özel tasarımlı milli katılım stantları ile gözlere de hitap eden pavilyonlarda İsrail’deki potansiyel alıcı ile Türk ihracatçısı buluştu. Özellikle hububat, dondurulmuş gıda, ton balığı, konserve ürünler, kuru yemiş, şekerleme ve un sektöründe faaliyet gösteren firmaların verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdiği ve 15 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarda, firmalarımız büyük ilgi gören stantlarında ziyaretçileri ağırlarken, İsrail pazarını daha yakından tanıyıp bu büyük pazar hakkında daha çok bilgi edindiler. 
 
İsrail’e ihracatta ürün çeşitliliğini artırmanın hedeflendiği söz konusu fuara; hububat, bakliyat, su ürünleri, konserve ürünler, dondurulmuş gıda, şalgam, kuru meyveler, zeytin ve zeytin yağı, salça, turşu, kuru kahve, ton balığı, yaş meyve ve sebze de faaliyet gösteren; Duru Bulgur, Eşme Konservecilik, Narin Bys Dış Ticaret, Armada Gıda Sanayi, Kilikya Şalgam, Sasu A.Ş., Penta Su Ürünleri Üretim San.Tic.A.Ş., Kozlu Flour Inc., Başhan Tarımsal Ürünleri Paz.San. ve Dış Tic.A.Ş., Memişoğlu Tarım Ürünleri Tic.Ltd.Şti, Durum Gıda San.Tic.A.Ş., Avşarlar Kuruyemiş İml.San.Tic.A.Ş., Ege Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Info stant ile katıldı.
 
Fuarla ilgili açıklama yapan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri İhracatçıları Birliği (ASHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Israfood Fuarı’nın çok yararlı geçtiğini belirterek, “İsrail gıda sektöründe önemli pazarlarımızdan biri ve ihracatımız sürekli artıyor. Bu fuarda üreticilerimiz yeni iş bağlantıları yaptı” diye konuştu.
 
- İsrail’den şekerleme, un ve kuru yemişe yoğun talep var
 
Özellikle şekerleme, un ve kuru yemiş sektörüne büyük ilginin olduğunu kaydeden Yamanyılmaz, “Yeni bağlantılar kuruldu, hedefler büyük. Önümüzdeki dönemler için İsrailli sektör temsilcileri, Türk partnerler ile birlikte üretim yapabiliriz dediler. İsrail’in Türkiye’den aldığı gıda ürünlerinin toplamı yıllık bazda ilk 10 ay için 320-330 milyon dolar civarında. Bu rakamlar geçen yıla göre yaklaşık yüzde 35 civarında bir artış olduğunu gösteriyor. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Akdenizli olmaktan dolayı aynı damak tadına sahip olmanın getirdiği özelliğe sahip olduğumuz ve ayrıca Türkiye’de kalite ve gıda güvenliğine verilen önemin de farkında oldukları için ülkemizle gıda alışverişini yükseltmek istiyorlar” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet