Skip Navigation Links

Turizm Sektörü Yatırım Bekliyor.

İskenderun turizm derneği başkanı Sabahattin Uygun, amaçlarının bölgede ki turizm işletmecilerinin standartlarını ve kapasitesini arttırmak olduğu söy

Gündem   A+a-

 
Turizm Sektörü Yatırım Bekliyor…
 
İskenderun turizm derneği başkanı Sabahattin Uygun, amaçlarının bölgede ki turizm işletmecilerinin standartlarını ve kapasitesini arttırmak olduğu söyledi.
Sabahattin Uygun yaptığı yazılı açıklamada, “Yaylası, dağı, denizi, kumsalı, güneşi, 12 ay turizme elverişli iklimi ve diğer doğal güzellikleri bir arada insanlığa sunan Hatay ve İskenderun körfezimizde, ne yazık ki altyapı ve yatırım eksiklerimiz oldukça fazla. Hızla büyüyen turizm sektörüne ayak uydurmak için zaman kaybetmeden projeler geliştirilip yatırımların önü açılmalıdır.
İSTUDER olarak Bölgedeki tüm turistik tesis ve işletmelerin standartlarını, kapasitelerini yükseltmek. Sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit edip paylaşmak. İç ve dış turizme yönelik yatırımları harekete geçirmek amacıyla tüm STK, kurum ve kuruluşlar ile iletişim ve işbirliği içinde olmaya devam ediyoruz.
Son zamanlarda sınır komşumuz Suriye’de gelişen olumsuz olaylar bölgenin birçok sektörünü olumsuz etkilemiştir. Bu durumun bir an önce düzelmesini umut ediyoruz.
Suriye ile gerileyen sektöre canlılık katmak üzere alternatif projeler geliştirmek üzere ortak çalıştaylar düzenliyoruz. Lübnan ve Ürdün gibi arap turizmini havayoluyla geliştirmek; ayrıca alternatif olarak Avrupa ve uzak doğu gibi farklı ülkelerin de hedeflendiği turizm potansiyeline yönelmek ve bu yönde yatırımlarımızı genişleterek farklı turizm destinasyonlarını oluşturmaya ihtiyacımız vardır.
Bu yönde Valiliğin desteğinde Turizm İl Müdürlüğü, Hatay Turizm Derneği, ve ilgili tüm kuruluşlarla ortak toplantı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bölgemizdeki doğal zenginliklerimize sahip çıkarak değerini yükseltmek ve hak ettiği konumda tanıtıp insanlığın hizmetine sunmak, turizm sektörüne kazandırmak hepimizin görevidir…
İskenderun’u Akdeniz’in Yıldızı yapmak için ufkumuzu geniş tutmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla güç birliği çerçevesinde bölgemizin tümüyle kucaklaşarak, daha güçlü bir platformda, pozitif ve etkin bir lobi’yi oluşturmayı amaçlıyoruz.
Bu vesile ile İskenderun Körfezi’nin Turizm alanında Hak ettiği yatırım ve ilgiyi bir an önce görmesi ve İskenderun’un, Akdeniz’in Yıldızı olarak Uluslar arası platformdaki yerini alması için elimizden gelen gayreti göstermekten geri adım atmayacağız…
İskenderun Turizm Derneği olarak, Turizm ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hatay Turizm Master Planı ile ilgili çalışmalarda Projeye dahil edilmek üzere “İskenderun ve Çevresi’nin Acil İhtiyaçları” başlığıyla hazırlık komisyonuna yazılı olarak sunduğumuz liste aynen aşağıdaki gibidir” dedi.
 
İSKENDERUN VE ÇEVRESİ’NİN ACİL İHTİYAÇLARI
 
1- BÖLGEMİZİN ACİLEN 5 YILDIZLI OTELLERE, VASIFLI TATİL KÖYLERİNE, KONGRE- SPOR VE KARAVAN KAMPLARINA ELVERİŞLİ KONAKLAMA TESİSLERİNE, TURİSTİK ÇARŞI, MÜZİK-EĞLENCE VE GASTRONOMİ SOKAĞI GİBİ PROJELERE İHTİYACI VARDIR
.
2- İSKENDERUN TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE DAHA ETKİN BİR KADRO İLE BÖLGE TURİZM POTANSİYELİNE YAKIŞAN BİR ÇALIŞMA MERKEZİNE ACİL İHTİYAÇ VARDIR.
 
3- BÖLGEDE ATIL VE BAKIMSIZ DURUMDA BULUNAN TARİHİ BİNALAR ACİLEN RESTORE EDİLEREK TURİZME KAZANDIRILMALIDIR.
 
4- BÖLGEDEKİ TARİHİ KALINTI VE DEĞERLER ORTAYA ÇIKARILMALI. KÖRFEZ BOYUNCA BULUNAN İSKENDERUN KALESİ, PAYAS KALESİ, ŞALEN KALESİ, FRANK LİMANI, SARISEKİ KALESİ, YUNUS SÜTUNU, CİN KALESİ, KANUNİ KERVANSARAYI VE HAMAMI, SOKULLU MEHMET PAŞA KÜLLİYESİ, SİNCAN MAĞARASI VE SARISEKİ KUŞLAR MAĞARASI V.B. GİBİ TARİHİ DEĞERLERİMİZ, RESTORASYON, ÇEVRE DÜZENİ VE AYDINLATMA GİBİ AKTİVASYONLARLA KAZANILABİLİR.
 
5- İSKENDERUN FEYEZAN KANALI ÇEVRESİYLE BİRLİKTE ISLAH VE MODERNİZASYONU YAPILARAK YENİ BİR TURİSTİK PROJE KAPSAMINDA CAZİBE MERKEZİ VE SOSYAL TESİSLER MERKEZİ HALİNE GETİRİLEBİLİR.
 
6- İSKENDERUN KENT MÜZESİ VE SUALTI DENİZ MÜZESİ KONUSUNDA PROJELER GELİŞTİRİLEBİLİR. DOĞAL PARKLAR, FARKLI SANAT, ANIT VE HEYKEL ALANLARI OLUŞTURULABİLİR.
 
7- İSKENDERUN KENT MERKEZİ VE ARSUZ ARASINDAKİ SAHİL BOYUNCA DENİZDEN YARARLANMAK ÜZERE İSKENDERUN- ARSUZ KIYISI BOYUNCA HAZİNEYE AİT ARAZİLER VE TESİSLER ÖZEL YATIRIMLARA AÇILMALI, YATIRIMCILAR TEŞVİK EDİLMELİ. KIYI BOYUNCA DENİZDEN YARARLANMAK ÜZERE VASIFLI PLAJ VE TESİSLER YAPILMALIDIR.
 
8- MODERN BİR YAT LİMANINA İHTİYAÇ VARDIR… FERİBOT VE DENİZ OTOBÜSLERİ İLE DENİZYOLU ULAŞIMI VE TURLAR GELİŞTİRİLEREK TEŞVİK EDİLMELİDİR.
 
9- KRUVAZİYER TURİZMİ İÇİN İSKENDERUN LİMANINA ALTYAPI VE MODERN YOLCU SALONUNA İHTİYAÇ VARDIR.
 
10- BÖLGEDE YAYLA VE DAĞ TURİZMİ, SU ALTI VE SU ÜSTÜ DENİZ SPORLARI İLE YAMAÇ PARAŞÜTÜ KONUSUNDA KALICI ALTYAPILAR GELİŞTİRİLMELİDİR.
 
11- İSKENDERUN-ADANA-MERSİN DEMİRYOLUNUN MODERNİZASYONUNA, TREN GARI’NA MODERN BİR YOLCU SALONUNA İHTİYAÇ VARDIR. DEMİRYOLU AĞI’NIN İSKENDERUN-ARSUZ-SAMANDAĞ GÜZERGAHINDA GERÇEKLEŞMESİ DURUMUNDA SEKTÖRE BÜYÜK YARARLAR KAZANDIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ.
 
12- SOĞUKOLUK BÖLGESİNDE ATIL HALDE BULUNAN TESİSLER YAYLA VE ARAP TURİZMİNE KAZANDIRILABİLİR.
 
13- SOĞUKOLUK-SARIMAZI-İSKENDERUN ARASI TELEFERİK PROJESİNİN HAYATA GEÇİRİLMESİ BÖLGEYE FARKLI BİR HAREKET GETİRECEKTİR.
 
14- ARSUZ-SAMANDAĞ SAHİL YOLUNUN BİR AN ÖNCE BÖLGEYE KAZANDIRILMASI ÖNEM ARZETMEKTEDİR. AYRICA ARSUZ- SAMANDAĞ ARASI TEK OLAN ESKİ ARSUZ KÖPRÜSÜNÜN YENİLENMESİNE İHTİYAÇ OLDUĞUNU ÖNEMLE HATIRLATIRIZ.
 
15- ARSUZ DERESİ, İSLAH VE MODERNİZASYONUYLA GONDOL TEKNE TURLARINA HİZMET VEREBİLİR.
 
16- ARSUZ KALE MEVKİİ’NİN MİLLİ PARK HALİNE GETİRİLEREK, AV TURİZMİ’NE AÇILMASI BÖLGEDE FARKLI BİR POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİREBİLİR,
 
17- ARSUZ BÖLGESİNDE OLAĞANÜSTÜ DOĞA MANZARALI VE HIRİSTİYAN CEMAATİNCE KUTSAL OLARAK NİTELENEN MERYEM ANA HAVUZU’NUN ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE ULAŞIMI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILMASI BÖLGE TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEM ARZETMEKTEDİR
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet