Skip Navigation Links

Narenciye Sektör Raporu Hazırlandı

Narenciye Sektör Raporunun hazırlanması için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Dörtyol Ticaret ve Sanay

Gündem   A+a-

 
 
Narenciye Sektör Raporunun hazırlanması için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında çalıştay düzenlendi.
Narenciyenin istihdama, kırsal kalkınmaya ve ülke ekonomisine olan katkılarının ele alındığı Narenciye Sektör Raporu Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odasında önceki gün gerçekleşti.
Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Bostanbudak bir sunum gerçekleştirdi.
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Bostanbudak projenin amacını; “Dörtyol bölgesinde düzenlediğimiz çalıştay ve seminerle narenciyenin durumunu tespit ederek önemini vurgulamak ve bölgede yapılacak saha araştırması ile narenciyenin sektör raporunu (fizibilite raporu) hazırlamaktır.” şeklinde belirtti.
Projenin hedefleri hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Dilek Bostanbudak; “Bölgemizde iktisadi anlamda öne çıkan narenciye' nin pazar payını ve istihdama katkısını (yıllık ortalama 200 kişi) artırmak amacıyla üretimi, işlenmesi, paketlenmesi, ihracatı, markalaşması, uygun tür ve çeşitlerin yetiştirilmesi ve hastalık ve zararlılarla mücadele konularında sorunlar ve çözüm önerilerini içeren sektör raporu bölgesel kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlar sunmaktadır. Ayrıca projemiz insan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını ve kalkınmasını programlamasını hedeflemektedir.” dedi.
Sunumun ardından fuayede yapılan ikramlardan sonra çalıştayın gerçekleştirilmesiyle toplantı sona erdi.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet