Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Seval Kirmit Yazar Deneyimlerini İSTE Öğrencileriyle Paylaştı

İskenderun Teknik Üniversitesi, (İSTE) İskenderun Özel Palmiye Hastanesi Yöneticisi Seval Kirmit Yazar’ı konuk etti.

Seval Kirmit Yazar Deneyimlerini İSTE Öğrencileriyle Paylaştı

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nin davetlisi olarak Rektörlük Konferans salonunda öğrencilerle ve öğretim üyeleriyle buluşan Seval Kirmit Yazar yaptığı projeler, çalışmalar, “Yaşam Parodisi” ismini verdiği ilk kitabı ve hayat tecrübesiyle ilgili sunumunu yaptı.
İş yaşamına öğrencilik yıllarında Ankara’da bir dershane de stajyer öğretmen olarak başladığını söyleyen ve daha sonra başarısından dolayı kadro alarak 5 yıl boyunca kutsal öğretmenlik mesleğini sürdürdüğünü belirten Seval Kirmit Yazar; “Ardından çalışma yaşantım kendi aile şirketimde yani Güven Makine ’de devam etti. Geçen süreçte büyüme kararı alan ve sağlık sektörüne giren şirketimizin bünyesine kattığı İskenderun Özel Palmiye Hastanesi’nde 2009 yılından itibaren Genel Koordinatör olarak iş yaşantımı sürdürmekteyim. Sağlık sektörü hiç anlamadığım ve bilmediğim bir sektördü ama işin içerisine girdikten sonra anladım ki insan kendi mutfağında pişiyormuş. Sevgili öğrenciler sizin bölümünüz ne olursa olsun kendinize güvenin, inanın ve ‘ben işimi en iyi şekilde yaparım’ diyerek motivasyonunuzu sağlayın. Kişi kendine inandıktan sonra yapamayacağı, başaramayacağı hiç bir şey yoktur” dedi.
Konuşmasında eğitim sistemine de vurgu yapan Seval Kirmit Yazar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“65 ülkenin kullandığı bir eğitim modeli olan PISA Türkiye’de ilk olarak 2003 yılında yapılmaya başlandı. Buradaki amaç siz kendi ülkenizde neredesiniz? Sizin dilinizle sınavlar yapıyorlar. Siz bunları Milli Eğitim Bakanlığı’ndan satın alıp 15 yaş çocuklarınıza uyguluyorsunuz. Bu uygulamayı neden yapıyorlar derseniz? 15 yaş çocuklarda bir takım kazanımlar var ve onları ölçüyorlar. PISA çok önemli eğitim programı ve uygulamadan sonra size bir karne veriyorlar. Son 2015-2016 yılında eğitim dönemi için verilen karne de 65 ülke PISA uyguladı ve sizin çocuklarınız Türkçe sınavlarında Türkçeyi, yani okuduğunu anlayamıyor dediler. PISA uygulayan 65 ülkeden 43. sırada yer aldık maalesef” diyerek; konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkemizle ilgili bazı acı gerçeklerden de bahsetmek istiyorum. Şuan okuma yazma bilmeyen 3,8 milyon nüfus var ülkemizde. Okuma yazma bilmeyen ve ilkokul mezunu olan toplam nüfusu değerlendirir isek bu rakam 28,5 milyon. Dünyada 28,5 milyon nüfusu olan ülkeler var” diyerek devam etti. 
“Neden bir kitap yazdım?” sorusunu yönelterek konuşmasına devam eden Özel Palmiye Hastanesinde Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar; “Benim bu kitabı yazmamdaki en büyük amacım hayallerimin ve hedeflerimin peşine koşmaktı, ‘Ben bir kitap yazmalıyım’ dedim. Çünkü okumayı, öğretmeyi, yazmayı seviyorum her zaman da böyle bir hayalim ve hedefim vardı onu gerçekleştirerek “Yaşam Parodisi”  ismini verdiğim kitabımı yazdım. Siz öğrencilerin de, her zaman hayalleri ve hedefleri olsun. Başarı aşk gibidir. Başarı sizin aşkınız olsun ve sürekli peşinden gidin. Öğrenin, öğretin ki hayata katkınız olsun, öğretin ki hayat sizden faydalansın” şeklinde konuştu.
Sunumun ardından, İskenderun Özel Palmiye Hastanesinde Genel Koordinatörü Seval Kirmit Yazar’a İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ebru Çakır tarafından günün anısına hediye takdim edildi. Öğrenciler ile toplu fotoğraf çektirildi ve Seval Kirmit Yazar öğrencilere ‘Yaşam Parodisi’ isimli kitabına imzaladı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar