Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Vatandaş Dilencilere Karşı Uyarıldı

HBB Zabıtası Bilinçlendirici Broşür Dağıtıyor

Vatandaş Dilencilere Karşı UyarıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Hatay Valiliği, halkın duygularını sömürerek gelir elde etmeye çalışan dilencileri önlemek için bir takım çalışmalar yürütüyor.
‘Mobil Huzur Ekip Projesi’ ile yürütülen çalışmada, çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi konusunda vatandaşlar uyarılıyor. Halktan para talebinde bulunarak dilencilik yapan bireylerin önlenmesi adına yapılan çalışmalarda, bu işi yapan kişiler hakkında yasal işlem uygulanacağı yönünde bilgi içerikli broşürler dağıtılıyor.
ÇOCUK DİLENDİRENLERE PARA VE HAPİS CEZASI
Halkın yoğunlukta olduğu bölgelerden biri olan Antakya Ulus Meydanı ve AVM çevresinde çalışma yapan HBB Zabıta ekipleri, mendil, su satan veya çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyararak bilgilendirici broşür dağıttı. Özellikle küçük yaştaki çocukların dilendirilerek gelir elde edilmesinin önlenmesi gerektiğine değinen HBB ekipleri bu konu ile ilgili hazırlanan broşürlerle vatandaşları bilinçlendiriyor.
Vatandaşlara dağıttıkları bilgilendirici broşürün üzerine “5226-5237 Sayılı Kabahatler Kanununun 33 ve 229. maddelerinde, dilencilik yapan kişilere 109 ( yüz dokuz) Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı ve çocukları dilencilikte araç olarak kullanan kişilere yönelik bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı bilgisini ekledi. Öte yandan broşür içerisine “çocuklara acıyarak değil, geleceklerini düşünerek yaklaşın, dilencilik meslek olmasın,  emeksiz kazanç olmaz, dilencilik ihtiyaç değil, bağımlılıktır, devletimiz ihtiyaç sahiplerinin yanındadır” yazılarını da ekleyerek, vatandaşların bu konuda dikkatli davranmalarını istedi.


Halktan para talebinde bulunarak dilencilik yapan bireylerin önlenmesi adına yapılan çalışmalarda, bu işi yapan kişiler hakkında yasal işlem uygulanırken, bir yandan da halkın bilinçlendirilmesi adına broşürler dağıtıldı.

 
 
 
Vatandaş Dilencilere Karşı Uyarıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş