Skip Navigation Links

İSTE'de Veri Analizi ve “R” Programlama Dili Masaya Yatırıldı

İSTE-TTO “TechTalks - Teknoloji Sohbetleri” serisinde bu haftanın konuğu Yrd. Doç. Dr. Vahit ÇALIŞIR oldu.

İSTE'de Veri Analizi ve “R” Programlama Dili Masaya Yatırıldı

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) 
“TechTalks - Teknoloji Sohbetleri” serisinde bu haftanın konuğu
“Veri Analizinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Lojistikte “R” Programlama Dili”
 konusu ile Yrd. Doç. Dr. Vahit ÇALIŞIR oldu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) düzenlediği Teknoloji Sohbetleri – TechTalks serisinin bu haftaki konuğu İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahit ÇALIŞIR oldu. Başarılı yatırımların oluşabilmesi için gerekli istatistiksel verilerin kolay, hızlı ve güvenilir olarak elde edilebilmesi konularının ele alındığı haftanın TEKNOLOJİ SOHBETİ Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
 
“Veri Analizinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Lojistikte “R” Programlama Dili” konulu teknoloji sohbetinde; R ile programlama, Ulaştırma Planlamalarında R Uygulamaları, Lojistik Modelleme ve R’nin sağladığı kolaylıklar, Sosyal Medya ve İnternet Alanında R’nin kullanımı, İstatistiksel analizde R’nin pratik yönü ve yazılım olarak R arayüzleri konusunda katılımcılara bilgi sunan Yrd. Doç. Dr. Vahit ÇALIŞIR, samimi bir havada ve bol soru cevaplı sohbetten çok keyif aldığını ifade etti. “İstatistik” kelimesinin sanki matematikmiş gibi algılandığını ifade ederek sözlerine başlayan; Yrd. Doç. Dr. ÇALIŞIR; “R programlama diliyle veri analizi yapmayı öğrendiğiniz takdirde, gerçek istatistiğin ne demek olduğunu daha rahat anlayabilirsiniz. Hazır verileri hazır programlara girerek ortaya çıkarılan basit sonuçlar net sonuçlar elde etmemizi engelleyebilir. Tamamen sizin isteğinize göre tasarlayıp, şekillendirebileceğiniz, ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz R programlama dili ile ulaşmak anlamlı ve kaliteli istatistiki sonuçlara daha kolay ulaşabilirsiniz. Bugün sizlerle verilerin nereden bulunabileceğini, ne kadar kolay analiz edilebileceğini, nasıl görselleştirilebileceğini konuşacağız. Unutmayınız ki, bir işin yapılmış olması tek başına önemli ve yeterli değildir, stratejik plan dâhilinde etkin kullanılabiliyor olması daha önemlidir. R programlama diliyle oluşturduğunuz bir çalışma, hem verinin daha rahat bir biçimde dijital ortama aktarımını, hem arşivlenmesini hem de geleceğe yönelik planlar oluşturmanızı kolaylaştırılacaktır. Bir işletmede geriye dönük analiz yapılmıyorsa, ileriye yönelik tahmin de yapılabilmesi de zordur” dedi.
 
R Programlama Dili’nin arayüzünün katılımcılara uygulamalı olarak gösterildiği Teknoloji Sohbetleri – TechTalks, çok sayıda soruya verilen ayrıntılı cevaplarla devam etti. 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet