Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

EXPO 2021 ve Gastronomi Kazanımları Hatay'ın Altın Bilezikleridir

HBB'nin EXPO 2021 ve Gastronomi Zzaferleri Hatay'ın yüzünü güldürecek.

EXPO 2021 ve Gastronomi Kazanımları Hatay'ın Altın BilezikleridirWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay’ın iki büyük kazanımı olan EXPO 2021 ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından dünyanın gastronomi şehri seçilmesi hususunda tanıtım toplantıları düzenliyor.
 
        29 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıya, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt, Hatay Kent Konseyi Başkanı Dr.Nevide Kimyon ve dernek üyeleri, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Yasemin Şakar ve dernek üyeleri ve Doğan Grubu temsilcileri Dilek Anıl ve Zekiye Yiğitbaşı katılım gösterdi.
       Toplantı, HBB Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi’nin EXPO 2021 ve Hatay gastronomisi konulu sunumuyla başladı. Çelebi, Hatay’ın doğal ve karakteristik yönlerinin EXPO 2021 ile dünyaya tanıtılabileceğini ifade ederek fuarın doğru ve etkili bir planlamayla kenti kalkındıracak yeni iş kolları ve istihdam olanakları yaratacak, şehrin turizmini canlandıracak bir organizasyona dönüşebileceğine dikkat çekti. 
 

EXPO 2021 VE GASTRONOMİ KAZANIMLARI HATAY’IN ALTIN BİLEZİKLERİDİR

         
Sunumun ardından söz alan Başkan Savaş, “EXPO 2021 ve gastronomi zaferleri Hatay’ın altın bilezikleridir. Ancak biz bu iki konuya yalnızca önderlik ediyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın bize destek vermesi ve bu zaferleri sahiplenmesi gerekiyor. Gastronomi zaferimizin ardından otellerimizin doluluk oranı ciddi oranda arttı. Biz esnafımız kazansın istiyoruz. Belediyelerin tek görevi altyapı ve üstyapı çalışmaları değildir. Bizlerin görevi tüm çalışmaların yanı sıra Hatay’ı geleceğe taşıyacak önemli adımlar atmaktır” ifadelerini kullandı. 
 
         Toplantıda konuşma gerçekleştiren Dr. Nevide Kimyon, “ FIFA Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ekonomik ve kültürel etki yaratan en büyük üçüncü organizasyonun Hatay’a kazandırılmasından mutluluk duyuyoruz. Hatay’ın eşsiz bitkilerini ve gastronomisini sürdürülebilir kılmak, Hatay'ın değerlerini  uluslararası arenaya  taşımak için çaba harcayan Başkan Savaş’a ve Ömer Faruk Çelebi’ye teşekkür ediyorum. Herkesin bu zaferlere destek olmasını umuyorum” ifadelerine yer verdi.  
 
 
 
EXPO 2021 ve Gastronomi Kazanımları Hatay'ın Altın Bilezikleridir videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar