Skip Navigation Links

İhracatçılar Olarak Ülke Ekonomisine Karşı Sorumluyuz!

AKAMİB, tarafından Kayseri'de düzenlenen İhracat ve Kayseri Paneli’nde ekonomi konuşuldu.

İhracatçılar Olarak Ülke Ekonomisine Karşı Sorumluyuz!

Ekonomi   A+a-

 Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, AKAMİB, tarafından 23 Kasım 2017 tarihinde Kayseri'de düzenlenen İhracat ve Kayseri Paneli’nde ihracatçılarımız Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Hakan Güldağ ve Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şeref Oğuz ile buluştu.
Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen ’in açılış konuşmasıyla başlayan programda, Aymen, ülkemizin konjoktürel olarak zorluklar yaşandığını, iş dünyasında en çok da bölge ihracatçısının bu süreçten etkilendiğine dikkat çekti.  Birlik ihracatının 2000 yılında 52 milyon dolar iken 2017 yılında 10 aylık dönemde 520 milyon dolara ulaştığı paylaşılırken, Aymen “Elbirliğiyle ihracatımızı on katına çıkardık, mobilya ihracatçıları olarak geldiğimiz ve durduğumuz nokta beni sevindiriyor” dedi.
Türkiye ve Dünya ekonomisinin, Kayseri’de sektörde görülen sorunların ve çözüm önerilerinin paylaşılmasıyla devam eden panelde, ihracatçılarımız interaktif katılımlarıyla birçok kez söz aldı. Şeref Oğuz; bugünün ihtiyaçlarını yarının imkânlarıyla çözmek gerektiğini vurgularken, Hakan Güldağ ise hedef pazarlara yönelik nokta stratejileri geliştirilmesini, eğer Çin’e ürün satılacaksa Çince web sitesi oluşturmanın avantaj yaratacağından bahsetti.
Hem ekonomiye hem istihdama çok ciddi girdi sağlayan, hammadde ithalatına bağımlı olmayan, tekstil, makine, lojistik gibi birçok sektörü de kendi önüne katıp götüren, dünyada kendi markalarıyla boy gösteren sektörün bugün ihracatçı ülkeler arasında 12. sırada yer aldığı, 2023 hedefinin ise ilk 5’te yer olmak olduğu paylaşıldı. 
Bülent Aymen, AKAMİB adına taktim ettiği plaketler ile İhracata ve Kayseri iline katkılarından dolayı sektör temsilcilerine teşekkür ederken, “Sizlere daha iyi hizmet verebilmek, sorunlara birlikte çözümler üretmek adına buradayız, ihracatçılar olarak ülke ekonomisine ve geleceğine karşı sorumluyuz ve işlerimize dört elle sarılmayız.” dedi. 
Programın devamında gerçekleştirilen” Gümrükte Sık Rastlanan Hatalar”, "Ar-Ge ve Tasarım Desteği” ile "Fuar Destekleri” konulu eğitimlerle ihracatçılarımızın soruları yanıt buldu. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet