Skip Navigation Links

Dünya Sorunlarına Çözüm Üretti The Best Ödülünü Kaptı !

İskenderun Doğa Koleji, 16.sı düzenlenen d MUN konferansı için gittiği Antalya’da Dünya Sorunlarına Çözüm Üretti The Best Ödülünü Kaptı !

Dünya Sorunlarına Çözüm Üretti The Best Ödülünü Kaptı !Web
TV

Eğitim   A+a-

 İskenderun Doğa Koleji 10. Sınıf öğrencisi Can Aras UYAR, LEGAL komitesinde akademik anlamda çok başarılı bir performans sergileyerek, dünya sorunlarına geçerli çözümler üretti ve konferans sonunda güçlü rakipleri karşısında en iyi delege (THE BEST) ödülünü alarak İskenderun Doğa Okulları öğrencileri ve idaresini gururlandırdı.

d’MUN Nedir?

Model United Nations yani Türkçe açılımı ile Model Birleşmiş Milletler; Birleşmiş Milletler’in içerik ve şekil olarak kopyası olan MUN’a dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenir ve öğrenciler komitelerinde gerçek dünya meselelerini tartışmak için çeşitli okullarından katılırlar.
Öğrenciler önce hangi komitede yer almak istediklerini belirtir. WHO, NATO, LEGAL, WTO,UNICEF ,UNESCO, Güvenlik Konseyi, Silahsızlanma Komisyonu vb. komiteler var. Daha sonra katılacağınız MUN’a artık hangi okul organizasyon düzenliyorsa sana bir komiteyle ve o komitede temsil edeceğin ülke ile geri dönüş yapar. Tebrikler artık o komitede bir delegesiniz. Daha sonra o öğrenci Mun’a kadar o komite için seçilen konuyu ve temsil edeceği ülke hakkında iyi araştırma yapar, konuşmalar hazırlar, notlar alır. Amaç delege olarak ülkeni komitede en iyi şekilde temsil etmek.

 

İyi bir CV için MUN

Ayrıca MUN; üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoritesi tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilmektedir. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ile, başta Harvard olmak üzere benzer saygıdeğer üniversiteler tarafından da desteklenmektedir.
Öğrenciler için en güzel yanı ise; MUN konferanslarına dahil olarak edinilen sertifikalar kişinin CV dosyasında çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde de birçok örneği olduğu gibi, MUN aracılığı ile üniversite eğitimini ücretsiz (tam burslu) gören insanlar da mevcuttur.
İskenderun Doğa Kampüsü olarak 17-18-19 Kasım tarihlerinde Antalya’da 16.sı düzenlenen d’Mun konferansına 9 öğrencimizle beraber katıldık ve gururlu, mutlu bir şekilde okulumuza geri döndük. Can Aras Uyar, Görkem Otlu, Büşra Kök, Pelinsu Çam, Atay Yıldız, Mert Kurnaz, Zeynep Soysal, Şahin Deştioğlu ve Akın Arslan adlı öğrencilerimiz gerek kıyafetleri gerekse tavır ve davranışları ile İskenderun Doğa Anadolu Lisesini en güzel şekilde temsil ettiler ve büyük takdir kazandılar. En önemlisi Can Aras Uyar adlı 10. Sınıf öğrencimiz LEGAL komitesinde akademik anlamda çok başarılı bir performans sergileyerek dünya sorunlarına geçerli çözümler üretti ve konferans sonunda güçlü rakipleri karşısında en iyi delege (THE BEST) ödülünü alarak İskenderun Doğa Okulları olarak hepimizi gururlandırdı. Can Aras Uyar en iyi olmaya hak kazanarak Nisan da gerçekleşecek olan 17. d’Mun konferansına komite sorumlusu olarak başvurmaya hak kazanmıştır. 
 
 
 
 
 
 
 
Dünya Sorunlarına Çözüm Üretti The Best Ödülünü Kaptı ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet