Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'CHP'nin Halkla Buluşması Gerekir!'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP'nin iç çatışmaları, ayrışmaları bir kenara bırakıp halkla buluşması gerektiğini örgü

Politika   A+a-

 
“CHP’nin Halkla Buluşması Gerekir!”
  
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP'nin iç çatışmaları, ayrışmaları bir kenara bırakıp halkla buluşması gerektiğini örgütlenme stratejisinin önemli olduğunu vurguladı.
İskenderun İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde partililerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, insanların giderek siyasete güvenini kaybettiği iddiasında bulunarak "Siyaset dinlerin, mezheplerin çatıştığı, yarıştığı bir alana doğru gidiyor. Utanarak, sıkılarak söylüyorum. Artık bunu aşma şansımızın olmadığı görülüyor. En son beni üzen nokta 850 kilometrelik bir sınırı olan Suriye'de yaşanan bu çatışmanın başta Hatay, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Mersin, Adana, her tarafı ilgilendirdiği halde, barışın bu kadar önemli olduğu bir noktada, CHP'nin barıştan yana duruşunu çıkıp sayın Başbakan'ın anlaşılmaz bir nedenle sayın genel başkanımızın inanç yapısıyla bağdaştırması artık Türkiye'de siyaseti çekilmez hale getirdi" diye konuştu.
Kamuoyu araştırmalarına göre yarın seçim olsa yine AKP dört seçmenden ikisinin oyunu alacak gibi göründüğüne işaret eden Matkap “Bu soruya cevap aramalıyız. Niye -Çok mu başarılılar? Birkaç tespitimi anlatayım. Halkın yüzde 95'i ekonomik olarak geriledi. Yüzde 3, 4 ve 5'lik kısmı güçlendi. Bir diğer olay, ekonomik performansı ölçüldüğünde bir ülkeyle ilgili büyüme, istihdam verileri, ihracat, ithalat, borç rakamları çok önemli ama önemlisi Türkiye'den yapılan ihracatın Türkiye'ye yapılan ithalatı karşılama oranı. 2002'de AKP iktidara geldiğinde bu oran yüzde 70 idi, yani her 100 dolarlık ithalatın 70 dolarını ihracatımızla karşılıyorduk, şimdi bu 55 dolara düştü. Dış ticaret açığı 2 milyar dolardan 80 milyar dolara çıktı." Şeklinde konuştu.
CHP'nin iç çatışmaları, ayrışmaları bir kenara bırakıp halkla buluşması gerektiğini sözlerine ekleyen Matkap, "Örgütlenme stratejisi çok önemli. Parti içine dönük en ufak bir sıkıntı bırakmayacağız. Bu konuda iddialıyız. Buna çok ciddi ihtiyacımız var. CHP örgütleri ayaklanmazsa umutlarımız kırılacak. Bu gidişe 'dur' demeliyiz. Bunu yapacak tek örgüt CHP'dir" dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş