Skip Navigation Links

'Bonus Hoca' Payas'ta Seminer Verdi

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, öğrencilere ‘etkili ders çalışma teknikleri’ hakkında her türlü desteği veriyor;

'Bonus Hoca' Payas'ta Seminer Verdi

Payas   A+a-

 Türkiye’de Bonus Hoca olarak bilinen ünlü eğitimci, araştırmacı, yazar Süleyman Beledioğlu, Payas Belediyesi tarafından düzenlenen etkili öğrenme konulu seminere katıldı. Beledioğlu, Payas Selim Şahin İlkokulu’ndaki öğrencilere; sınavlara hazırlanma yöntemleri, etkili ders çalışma teknikleri, öğrenme stratejileri ve stresin başarıya olan etkisini anlattı.
Seminerde 8. ve 12. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen ‘Bonus Hoca’ Süleyman Beledioğlu, yeni eğitim sistemi hakkında sunum yaparken, öğrencilere önemli bilgiler verdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, okul idarecileriyle öğretmen ve öğrencilerin de yer aldığı seminer renkli görüntülere sahne oldu.
Süleyman Beledioğlu, farklı bilgilerin ölçüldüğü sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini aktardı. Beyine en son giren bilginin üstte tutulduğunu aktaran Beledioğlu, “Ders çalıştıktan sonra 15 dakika bilgisayardan, televizyondan uzak durun, yoksa çalıştıklarınız beyninizden silinir. İnsan beyni daima son gelen bilgiyi öne alır” dedi.
Sınav ortamıyla, sınava hazırlanılan ortamın eş olmamasının da sınav esnasında motivasyonu etkilediğini örneklerle anlatan Beledioğlu, “Ders çalışırken müzik dinlemeyi seviyorsunuz. Sınav salonunda ise müzik yok, sessizlik var. O yüzden ders çalıştığınız ortamın sessiz sakin olması önemli” diye konuştu. Öğrencilere sınavlarda başarılı olma teknikleri hakkında bilgiler veren Süleyman Beledioğlu, ardından öğrencilerin ve velilerin sorularını yanıtladı. Süleyman Beledioğlu’na öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet