Skip Navigation Links

CHP'nin Yeni Yönetiminde Matkap'a Görev Verildi Ama Matkap Kabul Etmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde sular durulmuyor. Dünkü Parti Meclisi toplantısı oldukça hareketli geçti.

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. Dünkü Parti Meclisi toplantısı oldukça hareketli geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetimde Önder Sav ve Hakkı Suha Okay yer almadı. Genel Sekreterliğe ise Nihat Matkap getirildi. Matkap ve Gülsün Bilgehan ile Gökhan Günaydın, kendilerine sorulmadan isimlerinin belirlenmesini gerekçe göstererek görevi kabul etmediler.
Yeni Belirlenen İsimler…
Genel Başkan yardımcılıkları: Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin, İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş, Seçim ve Hukuk İşleri İsa Gök, Tanıtım, Basın ve Propaganda Süheyl Batum, Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel, Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin, Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan, Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Gülsün Bilgehan, Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Gökhan Günaydın, Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran, Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat, Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata, Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.
Şahin Mengü “Yeni MYK Listesi Yasal Değil!
Öte yandan üç isim görevi kendilerine daha önce sorulmadığı gerekçesiyle görev kabul etmediler. Görev kabul etmeyen isimler haberimiz yayına hazırlandığı saatlerde Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap olurken, bu üçlüyü ikna çalışmaları başlatıldı. Kılıçdaroğlu'nun yeni listesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. CHP'li Şahin Mengü, Başsavcılığa verilen MYK listesinin yasal olmadığını iddia etti.
Tüzük Kurultayı Kararı, Sav ve Arkadaşlarınca Alındı
CHP'de Kasım'da 'tüzük kurultayı' var... Genel Başkan Kılıçdaroğlu katılmamasına rağmen Parti Meclisi'ni toplayan Önder Sav ve ekibi 59 imzayla 'tüzük kurultayı' yapılmasına karar verdi. Kurultay tarihi 27-28 Kasım! CHP'li Hakkı Suhay Okay, Parti Meclisi'nde 59 üyenin kabul, 2 çekimser, 2 red oyu ile 27-28 Kasım'da saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet