Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İmar Alanları Değil Yaşam Alanları Kuruyoruz !

Payas’ı Taşımak Yok! Yeni Bir Payas Kuruyoruz….

İmar Alanları Değil Yaşam Alanları Kuruyoruz !Web
TV

Gündem   A+a-

 Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
 
Hatay’da siyasetin tansiyonu yükselttiğine dikkat çekerek, açıklamaları sırasında tansiyonu yükseltecek ifadelerden uzak durdu ve gündem yaratacak sözleri söylerken de, oldukça dikkatliydi.
 
Geçmişten bugüne belediye başkanlığı yaptığı süreçte attığı her adımın, her konuştuğunun ve her icraatının arkasında olduğunu belirten Belediye Başkanı Bekir Altan, “çiğ yemedim ki karnım ağırsın, abdestimden de şüphem yok.” Dedi.
 
Hatay Büyükşehir Meclisi’nde verdiği soru önergeleri üzerine yorum yapmadan içeriklerini açıklayan Bekir Altan, verdiği soru önergelerinin karşılık bulmamasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.
 
Tüm sorulara açık yüreklilikle cevap veren Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Hatay, Sevgi, barış ve huzur bekliyor” diyerek sözlerine başladı.
 
HBB Meclisi’nde verdiği önergenin Başkan Lütfü Savaş tarafından yanlış anlaşıldığını belirten Başkan Bekir Altan, bir gazeteci tarafından twitter’da Hatay ile ilgili yazılanlar, işadamlarından alındığı iddia edilen imar bağışları ve yıkım kararı bulunduğu iddia edilen Antakya Hatsu binasına yapılan bakım ve onarım giderleri ile ilgili net yanıtlar beklediğini söyledi.
 
Başkan Altan, ilçe belediyelerine devredilmesini istediği yetkiler üzerine de, gündeme alınarak komisyona sevkedildiğini belirterek,
 
Hatay büyükşehir meclis üyelerini de ilçe ilçe gezerek destek turuna çıktığını hatırlattı ve amacının bilgilendirmek olduğunu söyledi.
 
Mezbahane, otogar, numarataj gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesinin eksik kaldığını söyledi. Payas Belediyesi olarak otogar için karar aldıklarını ve bütçeye ödenek koyduklarını belirten Başkan Altan, HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın otogar projesini rantabıl bulmadığı gerekçesiyle hayata geçirmediğini “Payaslılar İskenderun’a gitsin” dediğini söyledi.
 
Bir sonraki büyükşehir kanunu düzenlemesinde ilçe belediyelerinin beklediği yetkilerin büyükşehir uhdesinden çıkarılarak ilçe belediyelerine devredileceğini herkesin göreceğini belirten Başkan Altan, insanların oy verdikleri belediye başkanından beklentilerine vurgu yaptı.
 
Yeni bir Payas kurmak gibi bir hedefi olduğunu belirten Başkan Altan, İsdemir’in kuruluşunun ardından hızla büyüyen, büyürken de çarpık gece kondu anlayışı ile büyüyen bir Payas’ın dokunsan yıkılacak bir durumda olduğunu, eski belediye binasının yıkımı sırasında en üst katta demir çıkmamasının ardından fark ettiklerini söyledi.
 
İsdemir’in tüm binalarında da beton kalitesinin C 10-15 arasında olduğunu yapılan beton analizlerinde tespit ettiklerini ve bu bağlamda da İsdemir’le binaların dönüşümü konusunda ortak çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Başkan Altan, kentsel dönüşümde önce vatandaşın kazandığı bir anlayışla hareket ederek, imar alanları değil, yaşam alanları oluştururken, tüm canlılara yaşama hakkı tanıyan bir anlayışı ilke edindiklerinin altını çizdi.
 
Başkan Bekir Altan’ın açıklamalarının tüm ayrıntıları videoda mevcuttur.
 
 
                                                                                                                                                      
İmar Alanları Değil Yaşam Alanları Kuruyoruz ! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar