Skip Navigation Links

Zeki Çıkan Partiye Çıkarma Yaptı

CHP İskenderun İlçe Başkanlığı görevine atanan Zeki Çıkan, yönetim kurulu ve kalabalık partili topluluğu ile birlikte yönetimi resmen devraldı.

Politika   A+a-

CHP İskenderun İlçe Başkanlığı görevine atanan Zeki Çıkan, yönetim kurulu ve kalabalık partili topluluğu ile birlikte yönetimi resmen devraldı.
Coşkulu partili kalabalığın öncülüğünde girilen CHP İskenderun İlçe Örgütü’nde görevden alınan yönetimden kimse yoktu.

 
İzdihamın yaşandığı görevi devralma olayında, parti binasında nefes almak mümkün olmadı.
Partide yaşanan izdiham arasında CHP’li Karaağaç ve Nardüzü Belediye Başkanları Necmettin Acar ile Mehmet Yolcu, belediye meclis üyeleri katılırken, CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ile Nihat Karpuz yönetimiyle sorunlu olduğu bilinen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Madenli Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Palta, Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt, Akçalı Belediye Başkanı Ali Sabahoğlu, Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler ile Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme’nin katılmaması dikkat çekiciydi.
İsa Taş, Semir Çıtanak, Haydar İnkaya ve Mehmet Palta’dan oluşan yönetimiyle birlikte kalabalık partili topluluğunun alkış ve tezahüratları arasında görevi resmen devraldığını açıklayan Zeki Çıkan, daha önce görev yapmış tüm yöneticilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 12 Eylül Referandum çalışmalarına da aynı anda start verdiklerini açıkladı.
“Hayır oyu verin ülkeyi kaostan ve vurgunlardan kurtaralım. Doğrusu Hayır!!!” sloganı doğrultusunda çalışmalarına start vermiş olduklarını belirten Çıkan, yönetim olarak herkesi kucaklayacaklarının da altını çizdi.

CHP Hatay İl Başkanlığı’ndan yapılan Nihat Karpuz ve yönetim kurulunu görevden alma gerekçesinden birer örnek de basın mensuplarına dağıtıldı.
Gerekçede şu ifadeler dikkat çekiciydi:
10 Ağustos 2010 tarihinde yapılan CHP Hatay İl Yönetim Kurulu toplantısında CHP İskenderun İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulunun durumu görüşülmüştür.
12Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Referandum çalışmalarına esas olmak üzere, İş Yönetim Kurulumuz İlçe Teşkilatlarımızdan, Sandık Kurulu Üyelerinin ad ve soyadlarını görev yerlerini, Belde Teşkilatlarının durumunu, diğer sivil Toplum kuruluşları ile olan ilişkilerini ve 12 Eylül Referandumuna yönelik çalışma programlarını yazılı olarak istemiştir.
Ancak; bu gün itibari ile İskenderun İlçe Başkanlığı bu yazımıza yanıt vermemiş, mazerette bildirmemiştir. Çalışma kuralları ile bağdaşmaz bir tutum ve davranış içerisinde olan ve yaklaşan Referanduma doğru gerekli hazırlıkları yapma olanağı kalmayan İskenderun İlçe Başkanı Nihat Karpuz ve Yönetim Kurulunun CHP Tüzüğünün 43 Maddesi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda oy çokluğu ile görevinden alınmasına, boşalan İlçe Başkanlığına Zeki Çıkan, İlçe Geçici Kurul Üyeliklerine İsa Taş, Semir Çıtanak, Mehmet Balta ve Haydar İnkaya’nın atanmasına karar verilmiştir.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet