Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İGEV’in 20. Yılında Muhteşem Dayanışma!

İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın 20. Kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilen geleneksel dayanışma gecesi yoğun ilgi gördü.

İGEV’in 20. Yılında Muhteşem Dayanışma!

Gündem   A+a-

 Kısa adı İGEV olan İskenderun Güney Eğitim Vakfı’nın 20. Kuruluş yıldönümünde gerçekleştirilen geleneksel dayanışma gecesi yoğun ilgi gördü. Grand Plaza’da 20. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen dayanışma gecesinde yüksek öğrenim gören gençlere burs veren ve Vakfın faaliyetlerine destek veren eğitim gönüllülerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. Yıldönümü dolayısıyla rahmet ve saygıyla anıldığı gecede davetliler ellerinde Türk bayraklarıyla 10. Yıl Marşını hep birlikte ayakta coşkuyla okudular.
Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Başkanı Şefik Uyar, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andıktan sonra davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine şöyle devam etti; “Yardımlaşma insanları birleştirir, kaynaştırır ve dayanışmayı sağlar. İGEV bu düşüncelerle yardımsever eğitim gönüllüleri tarafından 1997 yılında 176 kurucu üye ile kurulmuştur. İGEV eğitim yoluyla insanlığa, geleceğimiz olan Atatürkçü gençlere, üniversite eğitimleri boyunca katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. İGEV bugüne kadar birçok hayırseverin katkılarıyla binlerce öğrenciye karşılıksız burs vererek kara gün dostu olmuştur. İGEV, eğitim sevdalılarının katkılarıyla birçok öğrenciye uzanmaya ve onlara ışık olmaya devam edecektir. İGEV Atatürk ilke ve devrimlerini rehber edinen, Cumhuriyete sahip çıkan, özgür düşünceli, araştıran, sorgulayan, eleştiren aydın bir nesil yetiştirmesi amacıyla yürümeye ve büyümeye devam edecektir. Bu yıl hedefimiz 175 öğrenciye burs vermektir.
İGEV 20 yıllık süreçte; bugüne kadar, katkılarınızla 1730 öğrencinin üniversite eğitimine destek oldu. İGEV’in genel merkez ofisini satın aldık. Kolej yapmak için karaağaç mahallesinde arsa satın aldık. Yurt yapmak için arsa satın aldık. Bu arsalarla ilgili projelerimiz devam ediyor. İlerleyen günlerde gelişmeleri basın yoluyla paylaşacağız. Bu mülklerin alımında emeği geçen eğitim gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Bu güzelliklere katkı sunan, bizlere güç veren Vakıf üyelerimize ve işadamlarımıza ayrıca gecemize katılan tüm davetlilerimize toplumsal dayanışmaya sağladığınız katkıdan dolayı yönetim kurulu üyelerim adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşma ve plaket sunumunun ardından sahneye çıkan TRT radyo sanatçısı Lale Mumcu Başar, seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve sanat müziği eserleriyle davetlilere müzik ziyafeti sundu. 
İGEV yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen geceye İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz belediye başkanı Nazım Culha, Vakıflar bölge müdürü Mehmet Yıldıran, İskenderun Ticaret Borsası başkanı Engin Vayısoğlu, AKAD başkanı Nihad Yenmiş, İskenderun Ortodoks cemaati vakfı başkanı Can Teymur, ATSİAD başkanı Züher Bulgurcu, Sanayi Esnafları Yardımlaşma derneği başkanı İbrahim Açıkgöz, Lokantacılar Odası başkanı Hidayet Şahinoğlu, Berberler odası başkanı Nuri Tabaş, Bakkallar ve bayiler odası başkanı Mustafa Çöloğlu, Sanayici Vehip Taner, Zeki Göçmen ve Selma Yılmaz ile Dr. Ender Çolakoğlu ve Dr. Riyad Kırmızıoğlu, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, bir çok sanayici, iş adamları ve eğitim gönüllüleri katıldı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar