Skip Navigation Links

EXPO 2021 Hatay, Arsuz’u Uçurur …

EXPO 2021 Savaşın Gölgesindeki Hatay Ekonomisine Can Suyu olurken..

 EXPO 2021 Hatay, Arsuz’u Uçurur …

Gündem   A+a-

 
EXPO 2021 Savaşın Gölgesindeki Hatay Ekonomisine Can Suyu olurken, Suriye’de iç savaşın ardından ülkenin yeniden inşası için Hatay üzerinden demir ve çimento başta olmak üzere bir çok inşaat malzemesi ihracatın başlaması ikinci bir can suyu olarak karşımıza çıkıyor.
Bu can suyunun en önemli paydaşı ise EXPO açısından Arsuz ilçesi olacak.
Expo 2021’in yapılacağı alanlar arasında en önemli pay Arsuz ilçesi sınırlarında bulunuyor.
2.5 milyonun üzerinde turist çekme hedefi olan Expo 2021 Hatay’da Arsuz’un alacağı payın heyecan yaratması oldukça doğal.
EXPO’da bu heyecan verici gelişmeler olurken, aynı zamanda Suriye’deki iç savaşın sona erdiği yönündeki gelişmeler ve savaşın etkilerini atmaya hazırlanan Suriye’nin yeniden inşası ile ilgili özellikle Hatay’dan başlayan demir ve çimento başta olmak üzere ihracat atağı heyecanı katlamaya yetiyor.
Hatay’da Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sektörünün Duayen ismi Zeki Aytaş, yakın gelecekte Arsuz’un Türkiye ve Dünya’nın yıldızı olacağına ve yatırım uzmanlarının gözdesi olacağına dikkat çekti.
Zeki Aytaş yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin çeşitli illeri ve Dünya’nın bir çok ülkesinden yatırımcıların Arsuz’la ilgili önemli hedeflerinin olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu; “Denizi, 80 Km gibi uzun bir sahil şeridi, kumsalları, dağlarında ekolojik çeşitlilikle birlikte yüzlerce hayvan ve bitki türü, yaylaları, gastronomik özellikleri ve kültürel yapısıyla Arsuz’un Expo’dan elde edeceği kazanımlar oldukça fazla.
Yakın gelecekte Arsuz, Türkiye ve Dünya’nın yıldızı olacak ve yatırım uzmanlarının gözdesi olarak da hızlı bir büyüme yaşayacak.
 
 
Dünya çapındaki üç büyük organizasyondan biri olan EXPO 2021’i almaya hak kazanan Hatay, Suriye’deki iç savaşın olumsuz yansımaları yüzünden yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve moralsizliği üzerinden atmaya hazırlanırken, iç savaşın ardından Suriye’nin yeniden inşası için gerekli demir ve çimento başta olmak üzere onlarca inşaat kaleminin ihracının Hatay üzerinden başlıyor olması ise önemli bir gelişme.
4 yıl içinde kente 300 milyon TL’lik altyapı yatırımı yapılacak ve bu yatırımların Hatay’da uzun yıllar kalıcı olması ise ayrı bir katma değer olarak karşımıza çıkıyor. Hatay’a uzun yıllar hizmet edecek bir altyapı olur.
Orta Doğu’da kendi bölgemizde heyecanı doruğa çıkartacağız. Buradaki insanlarımızın ekonomik olarak da, psikolojik olarak da geleceğe daha güzel bakmasını sağlayacak.
Medeniyetler Bahçesi” projesi ile Avustralya ve Çin kentlerini geride bırakarak 2021 yılında yapılacak olan uluslararası Botanik EXPO’sunu almaya hak kazanan Hatay, Suriye’de yaşanan iç savaşın olumsuz ekonomik ve sosyal yansımalarını üzerinden atarak moral bulacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ki, bu dönemde Suriye’nin yeniden inşa ediliyor olması da, yeni bir umut ve ticari hareketlilik olarak karşımıza çıkıyor.
2021 EXPO’nun Hatay’da yapılacak olmasının Hatay için ciddi bir kazanç olacak.
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet