Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

18 Yıldır Böbrek Rahatsızlığıyla Mücadele Ediyor

Hatay İli Dörtyol İlçesi Özerli Mahallesinde ikamet eden 24 yaşındaki Sevda Tatar 18 yıldır böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyor.

18 Yıldır Böbrek Rahatsızlığıyla Mücadele Ediyor

Sağlık   A+a-

 Haftada üç gün İskenderun’da özel bir diyaliz merkezinde tedavi gören Sevda Tatar (24) ailesinin bu tedavileri karşılayacak maddi güçlerinin kalmadığı gibi sağlığının da her gün biraz daha kötüye gittiğini belirterek, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
Şırnak doğumlu olan Sevda Tatar orada diyaliz tedavisini yaptıramadığı için yaklaşık bir yıl önce Dörtyol’da koruculuk yapan ağabeyinin yanına gelerek tedavisini burada devam ettirdiğini belirterek; “Ailemin tamamı maddi sıkıntı içerisinde iken buna rağmen 18 yıldır benim tedavim için ellerinde avuçlarında ne varsa sattılar. Artık satacak bir şeylerine de kalmadı. Birçok yere başvuruda bulunmamıza rağmen 18 yıldır uygun bir böbrek bulunamadı. Ben her sabah uyandığımda diyaliz makinesinin sesini kulaklarımda hissediyorum. Psikolojim çok bozuldu. Başta Cumhurbaşkanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere hayırsever işadamlarımızdan bir yardım elinin uzanmasını bekliyorum. Bende diğer insanlar gibi sağlıklı bir şekilde yaşamak, diyalize bağlı olmadan özgür olmak istiyorum.” Dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar