Skip Navigation Links

Hasan Fisso Filminin Galası Yapıldı

Türkiye'nin,ilk uzun metrajlı Arapça Komedi Filmi olarak vizyona giren Hasan Fisso'nun muhteşem gala programında Arsuzlular kahkahalara boğuldu.

 Hasan Fisso Filminin Galası Yapıldı

Kültür Sanat   A+a-

 
Meriç Gültekin’in  Hasan Fisso karakterini canlandırdığı, Arapça’nın öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken ve Hatay kültürünü anlatan Hasan Fisso komedi filmi Arsuz’da üç ayrı mahallede, dört ayrı seansta eş zamanlı olarak gösterime girdi. Özel İkem Koleji'nde düzenlenen gala programında galada Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, anne ve babalara çocuklarına dil öğretmeleri çağrısında bulundu. 
 
Senaryosunu Ferhat Zidani'nin yazdığı, Yönetmenliğini Meriç Bucak ile Berkan Aktepe’nin birlikte yaptığı filmde rol alan Meriç Gültekin, Şerihan Beyazgül, Nebih Keremoğlu, Mahmut Ay, Sevcan Rencüzoğulları, Serdar Duman Özkan Renda, Savaş Koku, Alican Gültekin, Olcay Ğanter, Ayfer Bostancı, Hayro ve tüm ekibin hazır bulunduğu gala programına Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilat Başkanı Faik Çekin, Film Ekibi ve ailelerinin yanı sıra iş ve sanat dünyasından bir çok kişi ile sinemaseverler katıldı.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Antakyalı Oyuncu Barış Atay ve Sunucu Ali Yolcu'nun konuk olarak rol aldığı komedi filmi Defne ve Arsuz ilçesinde çekildi. 7’den 77’ye her yaş grubunun birlikte sinema izleme keyfini yaşadığı gala programında Arapça esprilerle ve skeçlerle izleyicilere kahkaha dolu dakikalar yaşattı.
 

"Sanatçı Olmanın Bir Sorumluluğu, Bir Bedeli Vardır."

 
Güney Akdeniz Bölgesinde yaşayan vatandaşların büyük bir çoğunluğunun ana dili olan Arapça lisanının önemine değinen Başkan Nazım Culha filmin gösteriminde önce yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin ilk uzun metrajlı Arapça Komedi Filmi Hasan Fisso'nun bu bölgenin bir yansıması niteliğinde olduğunu belirterek filmin önemini vurguladı. Dil bilmenin büyük bir kazanım olduğunun altını çizen Başkan Culha, "Sadece Arapça değil, dil bilmek büyük bir kazanımdır. Kuşaklar arasındaki irtibatı sağlamak adına veya bir önceki neslin kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak adına özellikle coğrafyamızda Arapça bilmek lazım. Hasan Fisso komedi filmi de bölgedeki kültürü yansıtmak açısından, geçmişten gelen kültürü korumak ve ileriye taşımak açısından ciddi önem arz ediyor. Bu filmin yapım aşamasında  arkadaşlarımızın yanlarında elimizden geldiğince durmaya çalıştık. Kısmi anlamda biz de filmin içerisine konu ettikleri için bu yüzden çok iyi çalışılmış bir film olduğunu biliyorum. Bu güzel eserden dolayı öncelikle Meriç kardeşim ve sanatçı ekibiyle filmin çekimlerinde ciddi anlamda çaba sarf eden çekim ekibine teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum" dedi.
 
Bu dönemde Türkiye'de sanatçı olmanın çok zor olduğunu belirten Başkan Nazım Culha, "Sanatçı olmanın ciddi sorumlulukları var, kıyısından kenarından geçseniz de sanatçı unvanınız vardır ve bu unvanın da illa ki bir bedeli vardır. Biz bu duruşu sergileyen arkadaşlarımızın daima yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 

Başkan Culha’ya Teşekkür

 

Arapça öğrenmenin önemine dikkat çekmenin yanı sıra bölgemizdeki mahalle kültürünün de yaşatılması için çektikleri filmin beğenilmesinden mutluluk duyduklarını söyleyen başrol oyuncular Meriç Gültekin de, “Arsuz için büyük bir şanstır Başkan Nazım Culha” diyerek, kendilerine verdiği destekten dolayı da teşekkür ettiler.
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya ayrıca teşekkür ederek, hem Başkan Culha ile hem de filmin oyuncularıyla fotoğraf çektirdi, selfie yaptı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet