Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suriye'ye demir ve çimento ihracatı

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye yapılan demir çimento ihracatı en çok iş yapan tır şoförlerini sevindirdi

Suriye'ye demir ve çimento ihracatıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye yapılan demir çimento ihracatı sürüyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, bu ticaretin ekonomiye katkı sağlayacağını ancak bunlardan tek başına harika neticeler beklemenin biraz hayalcilik olacağını söyledi.
Suriye’nin Babel Hava Sınır Kapısı ve bölgesindeki olumsuz güvenlik koşulları nedeniyle insani yardım, gıda, ilaç ve temizlik maddesi dışındaki nakillere 3 Ağustos ile 18 Ekim tarihleri arasında kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye yeniden demir ve çimento ihraç ediliyor.
Kahramanmaraş'tan çimento yükleyen tır şoförlerinden Ömer Çetin, sınır kapısının açılmasıyla işlerinin açıldığını söyledi.
Çimento taşıyan tır şoförleri Hamit Yılmaz ve Mehmet İpek, “Tampon bölgede yükümüzü boşaltacağız. Kapının açılması bizim için iyi oldu. Gelir kaynağımız çünkü. Araçlarımız senetledir. İşler durgundu. Kapının açılması bizim için bir nimettir” diye konuştular.

"Yayladağı Sınır Kapısı açılmalı"
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ekonomiye katkı sağlayacağını ama bundan tek başına harika neticeler beklemenin biraz hayalcilik olacağını söyledi. Çinçin, "Yani toptan yapılan bir ticaret, bu işte demir ve çimento alınıyor. Zaten demir ve çimento Cilvegözü'nden neden geçmedi ben bunu anlamış değilim. Neden demir ve çimentoya burası yasaklandı bunu anlamış değilim. Hatay ekonomisine ciddi bir katkı sağlamak istiyorsak, biraz radarımızı Yayladağı Sınır Kapısına çevirmemiz lazım. Rejim güçlerinin yani şu anki Suriye hükümetinin kontrol ettiği bir kampı dolayısıyla burada yapılacak bir ticari aktivitenin ben direk Hatay ekonomisine sınır vilayetlerine ve Türkiye’nin lehine olacağı kanaatindeyim. Hatay ekonomisinin acil bir pansumana ihtiyacı var. Bu acil çözümlerin en ön sırasında da Yayladağı sınır kapısının ticarete açılması gerekmektedir" diye konuştu.

Suriye'ye demir ve çimento ihracatı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş