Skip Navigation Links

Atamızdan Devraldık ve Çocuklarımıza Devredeceğiz

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Bayramı Konserleri etkinliğinde anlamlı bir mesaj verdi

Atamızdan Devraldık ve Çocuklarımıza Devredeceğiz

Arsuz   A+a-

 Cumhuriyetin Kuruluşu'nun 94. Yıldönümü nedeniyle Arsuz Belediyesi ve CHP Arsuz İlçe Teşkilatı'nın işbirliğiyle düzenlenen fener alayına katılan yüzlerce kişi ellerinde bayraklar ve meşalelerle, yüreklerinde bayram coşkusuyla Cumhuriyet için yürüdü.
 
Arsuz Atatürk Meydanı'ndan, Arsuz Kent Meydanı'na kadar geçekleşen yürüyüştü Gazi Mustafa Kemal’in emaneti Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını attıkları sloganlar ve söyledikleri marşlarla haykıran yüzlerce Arsuzlu’yu Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz ve İskenderun ilçe teşkilatı üyeleri de yalnız bırakmadı.

 

Başkan Culha ve Arsuz Halkı Kol Kola

 
Arsuz Belediyesi tarafından Arsuz Kent Meydan'ında düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Konserleri kapsamında konserde sahne alacak olan Yeni Türkü müzik grubunun solisti Derya Mustafa Köroğlu da yürüyüşe katıldı. Başkan Culha yürüyüşe katılarak ön safta yerini alan Derya Mustafa Köroğlu ve halkla ile beraber kol kola konser alanına kadar yürüdü.   
 
Görsel bir şölene dönüşen yürüyüş sonrası, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin Ata’nın huzuruna çelenk sundu.
 

Cumhuriyet Konseri Bereket Getirdi

 

Çelenk sunumunun ardından kent meydanını yağışlı havaya rağmen baştan sona dolduran Arsuzlular, Cumhuriyet Bayramı Konserleri kapsamında Yeni Türkü müzik grubundan önce sahne alan İki Saz Bir Söz müzik grubunun türkülerine hiç yorulmadan eşlik ederek müzik ziyafeti çektiler.  
 
 Ülkedeki sorunların çaresinin cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmak ve yaşatmaktan geçtiğini vurgulayan CHP Arsuz İlçe Teşkilat Başkanı Faik Çekin yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yıldönümünü kutlayarak, İki Saz Bir Söz müzik grubuna katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

 

"Biz Bu Faziletli, Erdemli Yönetimin Bekçisi ve Teminatıyız..."

 
Sözlerine 'Cumhuriyet ve demokrasi aşıkları, hepiniz hoş geldiniz' diyerek başlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmasında Cumhuriyet Konserinin rahmet getirdiğini ifade ederek yağışlı havaya rağmen alanı dolduran bütün Arsuzlulara teşekkür etti ve yağmurun dinmesinin ardından konserin devam edeceğini belirtti.  Başkan Culha yaptığı konuşmasında ifadelere yer verdi; "Bugün Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 94. Yıldönümü. 94'üncü yılımız kutlu olsun ve nice 94'ncü yıllar diliyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı sonuncunda 94 yıl evvel önce bugün kurulan Cumhuriyet Rejimi, medeniyetin, demokrasinin, eşitliğin rejimidir. Binlerce, yüz binlerce atamız bu ülkenin işgalden kurtulması için şehit oldular ve bu cumhuriyeti bize emanet ettiler. Biz Atalarımızdan devraldık, çocuklarımıza da devredeceğiz. Biz bu faziletli, erdemli yönetimin bekçisi ve teminatıyız. Cumhuriyetin Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda ilelebet devam etmesi için gerekli her türlü mücadeleyi vereceğiz! Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." 
 
Başkan Nazım Culha'nın konuşması sırasında yoğun yağışa rağmen alanı terk etmeyen Arsuzlular, Başkan Culha’yı yaptığı konuşmasından dolayı yağmur altında ayakta alkışladı. Konuşmaların ardından Yeni Türkü müzik grubunun sahneye çıkış esnasında yağışın şiddetini arttırması konsere engel olsa da vatandaşlar Cumhuriyet Bayramını alanlarda coşkuyla kutladı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet