Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hatay'da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet’in 94. Yılı etkinlikleri, Antakya, Samandağ’da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hatay'da Coşkuyla KutlandıWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in 94. Yılı etkinlikleri, Antakya, Samandağ’da coşkuyla kutlandı.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü kutlamaları Hatay Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde 28 Ekim Cumartesi günü Samandağ 75. Yıl Parkı, 29 Ekim Pazar Günü Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce Hataylı’nın katılımıyla Cumhuriyet yürüyüşü fener alayı gerçekleştirildi.
 
HATAYLILAR MARŞLAR SÖYLEYEREK YÜRÜDÜLER
 
Her yaştan hemşehrimizin kötü hava koşullarına aldırış etmeden Cumhuriyetimizin değerlerine bağlılığını göstermek için marşlar söyleyerek katıldığı yürüyüşe evlerinin balkonlarından Türk Bayrağı sallayan ve alkış tutan vatandaşlarda destek verdi.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB daire başkanları, stk temsilcileri, bisiklet, motosiklet ve klasik araba gruplarının katıldığı yürüyüşün sonunda şiddetli yağmura rağmen Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrılmayan hemşehrilerimiz büyükşehir bandosunun çaldığı marşlara hep bir ağızdan eşlik etti.
 
BAŞKAN SAVAŞ,CUMHURİYET ATALARIMIZIN BİZLERE EMANETİDİR
 
Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndan şiddetli yağmura rağmen ayrılmayan hemşehrilerimize seslenen Hatay Büyükşehir Belediye Bakanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bundan 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atalarımızın huzurunda bugün Cumhuriyet ilan edildi. Hepimize hayırlı aynı zamanda geleceğimizin bekçisi olmasını diliyorum. Kurtuluş mücadelemiz1915’de Çanakkale de, 19 Aralık 1918’de Hatay Dörtyol’da daha sonra 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm Türkiye’ye yayıldı. Çanakkale, Dumlupınar, Sakarya, Kocatepe cephelerinde ecdadımız geleceğimiz için mücadele etti. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edip Adıvarlar 7’den 70’ büyüklerimiz, gençlerimiz tüyü bitmemiş çocuklarımız cepheden cepheye Cumhuriyet için koştu. Bugün 94.yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nda hepimiz bir olduk iri olduk diri olduk ve Cumhuriyetimize sahip çıktık. Cumhuriyet bize atalarımızdan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere armağan olduğu kadar bizlerin de gelecek nesillere aktaracağı emanetimizdir. Bugün yağmurda bu rahmetin altında bizlere bu güzel geceyi yaşattığınız için herkese çok teşekkür ederim. Türkiye’deki tüm renklerimizle Türk milleti adına atalarımızın kanlarının renginden almış bu ayyıldızlı bayrağın altında bizlere bu mutlu günü yaşattıkları için hepsini rahmetle saygıyla ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhu şad olsun geleceğimiz aydınlık olsun, çocuklarımız huzurlu Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun diyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan yıllar sonra bağımsızlığı kazanan Hatay halkı olarak Cumhuriyet’e en fazla sarılması gereken ve Cumhuriyet’in nimetlerini yüceltmesi gereken kişileriz. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet’in 94. Yılı etkinliklerine katılan hemşehrilerimiz milli şuurumuzun canlandırılması ve Cumhuriyet kazanımlarının değerinin bilinmesi açısından böyle bir günü hazırlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ettiler.
 
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hatay'da Coşkuyla Kutlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş