Skip Navigation Links

Arsuz'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Arsuz’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Arsuz'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Gündem   A+a-

 
Arsuz’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler Arsuz Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlarken, daha sonra Arsuz Kaymakamlığı'nda tebrik kabulünün ardından Arsuz Gençlik Kampı'ndaki programla devam etti.
 
Törenlere Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,  daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
 
Arsuz Kent Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan Kutlama Programı  yoğun yağış nedeniyle Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı'nda gerçekleştirilen programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  Kaymakam Musa Sarı, Garnizon Komutanı Cengiz Çoban ve Belediye Başkanı Nazım Culha törene katılan vatandaşları ve öğrencileri selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.
 
 
"Cumhuriyet; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır"
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha yaptığı konuşmada, 29 Ekim’in Cumhuriyetle birlikte, bağımsız ve başı dik bir ulusun yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği tarih olduğunu söyledi. Başkan Nazım Culha, “Milletimizin büyük bir iman ve inançla, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emsali görülmemiş bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız.
 
Cumhuriyetimizin 94. yılını kutladığımız bugünlerde geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürüme azmi ve kararlılığı içindeyiz. Çünkü Cumhuriyet; Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu nedenle vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz” diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü yürekten kutluyorum. Cumhuriyet’e ve değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
 
 
"Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünün onurla kutlamaktayız"
 
Cumhuriyet'in 94. Yıl dönümünü büyük bir onurla kutladıklarını belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptığı konuşmasında, "19 Mayıs 1919’da ulu önderin Samsun’dan başlatmış olduğu ve bir destanının yazıldığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından çökmüş bir imparatorluktan büyük bir vizyonun eseri olarak milletimize hediye edilmiş olan Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü  onurla kutlamaktayız.
 
Bugün vesilesi ile başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa ve sağlıklı bir ömür diler, medeniyetler şehri Arsuz’umuzun güzel insanlarının ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ını tebrik eder, saygılar sunarım" şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardında ilçe genelindeki okullarda gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verilmesinin akabinde öğrenciler "Cumhuriyet" temalı şiir okudu, Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu.
 
Arsuz Gençlik Kampı'ndaki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan bando eşliğinde tören geçişiyle son buldu.    
 
Başkan Nazım Culha Arsuz'daki gerçekleştirilen kutlamalarından ardından İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Deniz Üs Komutanlığı ve Yükseliş Koleji'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen etkinliğe ve akabinde Hatay Valiliği'nin düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Balosunu katıldı. 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet