Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ahmet Çetinkaya’dan Eleştirilere Yanıt !

Feyezan Köprülerini DSİ Yaptı Belediye Değil !!!

Ahmet Çetinkaya’dan Eleştirilere Yanıt !

Gündem   A+a-

 İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya, Devlet Su İşleri tarafından yapılan feyezan kanalı üzerindeki köprülerle ilgili sıkıntılar, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden 2 aydır gelmediğini iddia ettiği asfalt bedeli olan 1.5 milyon lira ve daha birkaç konuda eleştirilere cevap verdi ve istenildiği takdirde tüm belgeleri verebileceğini sosyal medyadaki Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada duyurdu. 
İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya’nın açıklaması şöyle; 
 
İskenderun Kamuoyunun dikkatine:
Bugün bazı basın organlarında Feyezan kanalı üzerine İskenderun Belediyesi tarafından köprü yapılarak kamunun 800 bin tl zarara uğratıldığı şeklinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı kaynaklı haber yer almaktadır.
1- Haber tamamen kulaktan duyma gerçekle ilgisi bulunmayan duygusal rekabet temalıdır.
2- İskenderun Belediyesince Feyezan Kanalı üzerine köprü yapılmamıştır. DSİ işleri tarafından yapılan köprünün yol bağlantıları ve kaplaması yapılmıştır.
3- Köprülerin DSİ tarafından yapıldığı kotlar 500 yıllık ve 100 yıllık su debileri hesaplanarak verilmiştir. Buradan gondol geçirileceği için bu şekilde yapıldı şeklinde bir ifade hiçbir kamu kurumu tarafından dile getirilemez. Eğer DSİ bu şekilde bir ifade kullanmış yada yazı yazmışsa bunu ispat etmek zorundadır. 
4- DSİ tarafından yapılan köprülerin eski kotlarında yol bağlantısı için proje hazırlanmış, maliyet hesaplanmıştır. 1.5 Milyon lira civarında bir maliyet ortaya çıkmış, maliyet yüksek bulunmuş, bu sebeple de başka arayışlara girişilmiştir. 
5- Köprülerin kotunun kanal kenar duvarı seviyesine indirilmesi ile yol bağlantılarının önceki maliyetin yarısı kadar bir maliyetle yapılabileceği hesaplandığından bu yöntem tercih edilmiştir. DSİ Bölge Müdürlüğünden gereken izinler alınmıştır.
6- Burada kamu zararından söz edilmesi mümkün değildir. Kaynağı belli olmayan, siyasi yıpratma amacı güden, zamanlaması itibarıyla bazı gerçekleri saptırmak için ortaya atılan, tabiri caizse malum çevrelerin selektör yapmasıdır.
7- Hiçbir siyasi birikimi olmayan bu çevrelerin, İskenderun Belediyesi hizmetleri üzerinden söylemlerde bulunması ve açıklama yapması , kamuoyuna kendini hatırlatması alışılagelmiş bir durumdur.
8- DSİ işleri sözü edilen yazı ile ilgili olarak açıklama yapmalı ve eğer bir iddiası varsa bunu ispat etmelidir. Devletin dili yazıdır. Buradan DSİ yetkililerine soruyorum . Kanal üzerindeki köprülerin geçici kabulü ne zaman yapıldı? Köprülerin kesin kabulü yapılmadan tadilata neden izin verdiniz? Umarım verecek cevabınız vardır. 
9- Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak siyasi rant uğruna İskenderun Halkını cezalandıramazsınız. Asfaltını yaptığımız kazıların bedelleri 2 aydır Belediyemize gelmiyor. İskenderun Belediyesinin 1.5 milyon lira alacağı 2 aydır keyfi olarak bekletiliyor. Kamuoyuna önce bu ödemenin neden beklediğini açıklayın. Asfaltı kazan siz , kazı parasını alan siz , tamiri yapan İskenderun Belediyesi. 
10- Son olarak Kırıkhan İlçesinde İtfaiye Binasını hangi satın alma yöntemi ile kimden kaç paraya aldınız ? Bu konuda açıklama bekliyorum. 
11- Vizyonsuz açıklamalarla kamuoyunu boşuna meşgul etmek yerine "Yerli Otomobili İskenderun Üretebilir" söylemine sahip çıkabilirsiniz.
12- Bu konuda basın mensubu arkadaşlarımızı istedikleri her an belgeleri ile birlikte bilgilendirebilirim. 
Saygılarımla arz ederim. 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş