Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Mansuroğlu’ndan AK Parti’ye Dış Politika Eleştirisi..

Suriye Hükümeti İle Ottoman’da Görüşüldü !!!

Mansuroğlu’ndan AK Parti’ye Dış Politika Eleştirisi..Web
TV

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, gündemi bir çok başlıkta değerlendirdi. 
İskenderun özelinde konuşma yapması beklenen İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, genel başkan ve genel merkez yetkililerinin yapması gereken dış politika eleştirisini yaparken, İskenderun Belediyesi özelindeki konuların değerlendirmesini  İskenderun Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Gazanfer Dik’in yapmasını istedi. 
Konuşmasının başında Meral Akşener tarafından kurulan İYİ Parti ile ilgili büyük bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını ifade etti ve başarılar dileyerek, merkez sağda böyle bir oluşuma ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Sözlerinin devamında dış politika konularında eleştiri oklarını AK Parti iktidarına çeviren CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Suriye ile gelinen noktaya dikkat çekti ve çok da fazla bilinmeyen, Türkiye’den bazı yetkililerin Suriye’li bazı diplomatlarla Antakya Ottoman Palace’da yaptıkları toplantıya dikkat çekti ve bu görüşmeyi olumlu karşıladıklarını ifade etti. 
Suriye ile ilişkilerin düzelmesi temennisiyle birlikte, Kuzey Irak’ta kurulmak istenen Kürt Devleti ile ilgili de eleştirilerini AK Parti iktidarına çeviren Mansuroğlu, artan şehit sayısından duydukları üzüntüyü ifade etti.
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun basın toplantısından satır başları şöyle; 
Bugün de Türk siyasi hayatında önemli bir gün. Siyasi hayatımıza yeni parti katıldı. Meral Akşener'in kurduğu bir siyasi hareket. Ben Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını ve başarılar diliyorum. Çünkü Türkiye'nin bu şartlarında bir merkez oluşumuna ihtiyaç vardı. Bence Meral Hanım bunu yerine getirdi ve başarılar diliyorum. 
Kesinlikle hiçbir şeyi biz söylemiştik mantığıyla hareket etmiyoruz ama sizler de biliyorsunuz bir ateş çemberinin içerisindeyiz. Özellikle bölgemiz Hatay İskenderun gerçekten bir ateş çemberi içerisinde. Bu özellikle 15 yıldır uygulanan yanlış dış politikalar yüzünden hem ekonomik hem de siyasi anlamda büyük zarara uğradık. 
Sizler de biliyorsunuz. Geçmişte kardeşim dedikleri Esad ile Esed dönemi diye adlandırdıkları dönemde biz o zaman da söylemiştik. Bu işler diyalog ile çözülür. Bu işler böyle atıp tutmakla olmaz. Çünkü bölgemiz çok hassas bir bölge yani yanlış siyaset burada her türlü olaya açık, her türlü provokasyona açık onun için bu işleri diyalog ile çözmemiz gerekiyordu. Keşke o dönem otursaydı, keşke bunları söylemeseydik. Ama biz çok iyi biliyoruz 3 hafta önce Antakya Ottoman otelde Suriye hükümetinin önemli adamlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli bir kaç kişisi bir araya geldiler. İyi ki geldiler. Biz bunların daha önce olmasını istiyorduk. Keşke şartlar bu duruma getirmeden önce olsaydı. 
Irak'ta bulunun yanımıza kadar gelen YPG/PKK destekli özellikle İŞİD politikası hükümetin bu konuda uyguladığı yanlış politikaları hepiniz yakinen biliyorsunuz. Biz o zamanlar da yanlış olduğunu söylüyorduk, şimdi de söylüyoruz. Ama bizi anlamayan bir kesim vardı onlarda her zaman yanıldıklarını yanıltıldıklarını anladıklarını ifade ettiler. Türkiye'ye bu yakışıyor mu ben sizlere soruyorum. 
Değerli dostlarım şimdi yanı başımızda Kuzey Irak devleti kuruluyor. Biliyorsunuz bağımsızlık referandumu yapıldı. Çok iyi hatırlarsınız bizim 16 Nisan referandumu öncesi Türkiye'ye getirilen bu zat neyin karşılığında, hangi sözler karşılığında Türkiye'yi il il gezerek ve Kuzey Irak Türk Devleti Bayrağını Türk Bayrağının yanında göklere çektirerek evet oyu çıkması için referandum evet çıkarması için nasıl il il dolaştı insanlar özellikle belirli etnik yapıyı imha etmek için çabaladı durdu. O neyin karşılığındaydı şimdi yine soruyoruz. O gün yaptığınız doğruysa bugün yaptığınız doğru mu? Biz bunların her zaman takipçisi olacağız.  
Sevgili arkadaşlar, Türkiye'nin en önemli sorunu gerçekten bunu kabul etmek gerekiyor. Her gün Türkiye'nin içinden veya dışından özellikle içimizi burkan haberler geliyor. Koç gibi aslan gibi evlatlarımız bayrağa sarılı tabut içerisinde geliyor. Dün de Mersin'li bir Üst Teğmen...  Allah rahmet eylesin Allah kalanlara sabır versin Türk Milletinin başı sağolsun diyoruz.  
Şimdi bu terörün bitmesi için biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ne yaptık. Biz açık çek verdik. Gerçekten bir tek evladımızın kötü haberi gelmesin diye. Özellikle bunu söylüyorum. Bir tek evladımızın etnik yapısı ne olursa olsun. Kötü haberi gelmesin diye biz her türlü açık çek verdik. Hükümete de bu konuda destek olduğumuzu bildirdik. Ama siz de biliyorsunuz. Türkiye'nin içerisinde bir habis hur vardı. 15 Temmuz gecesini bize yaşatan bir siyasi hareket. Maalesef bu siyasi harekete kan veren ve devletin en hayati konumlarını teslim eden bir siyasi anlayış var. 15 Temmuz süreci öncesi özellikle bizim Milletvekillerimiz, genel başkanlarımız, gerek mecliste yaptıkları tüm açıklamalarda bunun Türkiye için çok önemli bir tehdit çok kötü bir hareket yani Türkiye'yi uçuruma götürecek bir hareket olduğunu defalarca ifade ettiler. Ama o zaman biliyorsunuz aynı yumurta ikizleri gibi kendisinde hiçbir haram mal olmadığını çok değerli bir hoca olduğu konusunda hem şimdi ki Sayın Cumhurbaşkanımız hem o dönemin Başbakanı ve hükümet üyeleri tarafından özellikle söyleniyordu. Bizim tüm uyarılarımıza rağmen. Ama maalesef gelinen noktada 249 şehit verdik. Türkiye'de Bu habis hur'un her tarafı sardığı gerek Emniyet gerek Milli Eğitim gerek Ordu her tarafı sardığını maalesef çıplak gözle seyrettik. Ve bundan en fazla Türk Milleti zarar gördü. Yani sakın yanlış anlamayın biz zamanında bunları söylemiştik işte bunların olacağını biliyorduk onun için söyledik mantığıyla söylemiyorum bunları. Ama maalesef yapılan yanlış politikalar Türkiye'yi ne duruma getirdi. Uçurumun kenarından döndüğümüzü anlatmaya çalışıyorum.
16 Nisan referandumundan biliyorsunuz Türkiye'de 2.600 bin küsür mühürsüz oy pusulasının bir anda ortaya çıkmasıyla %51 küsür bir oy oranıyla şuanda ki bir 2019'da yürürlüğe girecek sistemin yürülüğe girmesi ile ilgili bir referandum yapıldı. Sonucu ne olursa olsun biz Milli İrade diyoruz. Arkadaşlar da onu diyordu şimdi biliyorsunuz halkımızın oylarıyla seçilmiş bize göre içinde başka türlü şeylerde vardı ama Belediye Başkanları Milli İrade ile seçilen Belediye Başkanları kendilerinin bu konuda istediği bir Belediye Başkanının tabiri ile İradeyi külliye tarafından görevden alınıyor. Bunu bir temizlik yeniletme bir değişim süreci olduğunu görüyorlar. Ve bu işte sınırlı olmayacağını ifade ediyorlar. 2 Gün önce Genel Başkanım açıkladı biz Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Cumhuriyeti kuran partiyiz. Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana ayakta kalan tek siyasi partiyiz. Biz çok mücadelelerden geçtik asla kırılmadık, yılmadık, kızmadık, yorulmadık. Biz bu haklı mücadelemize haklı davamıza sonuna kadar devam edeceğiz. Birbirimize sarılarak birbirimizin haklarına söylediklerine saygı duyarak birbirimizi haklı yönde eleştirerek ama hep bir arada kol kola durarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Biz bu şekilde görevden alınmalarla Belediye Başkanlarının değiştirilmesine karşıyız. Biz vura vura geleceğiz. İskenderun Belediyesi dahil, Hatay Büyükşehir Belediyesi dahil 2019 yılında iddialı tüm belediyeleri hepinizin katkısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İktidarını oraya oturtacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Türkiye'de çok tehlikeli gelişmeler oluyor. İhsan diye bir yazar arkadaşımız vardı. İhsan Eliaçık Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bugün içeri alındı. Bir tanede Kadir Mısırlıoğlu diye. Mantar gibi türüyorlar. Keşke bu savaşı Yunanlı kazandaydı diyor. Atatürk'e Cumhuriyete dil uzatıyor. İşte ben şunu özellikle ifade etmek istiyorum.  Türkiye'yi getirmek istedikleri nokta bu.  Ama biz onlara asla müsaade etmeyeceğiz.  Genel anlamda konuşmamdan sonra Yerel anlamda da konuşmak istiyorum. İskenderun tarihinin karanlık dönemini yaşıyoruz. En karanlık dönemi yaşıyor. Kaldırımlar sökülüyor kaldırımlar yenileniyor. Kanun hükmünde kararname gibi herhalde siyasi liderinden öğrenmiş bu arkadaşımız. Parkların adı değiştiriliyor. Meclis üyelerinin haberi olmadan emanet usulü veya adrese teslim ihaleleri ediliyor. Biz bu konuda tüm gerekli eleştirilerimizi yapıyoruz. Bundan kimse başka bir şey çıkartmasın. Özellikle son günlerde bir bütçe oylaması vardı. Orada içimizden değerli bir arkadaşımız bu konuda grup toplantımızda da aksi yönde oy kullanacağını söyleyerek bunu imza altına aldı. Bu konu ile ilgili zaten bizim bir hazırlığımız var. Bu konudaki yasa açık.
Bu konuyla ilgili grup Başkan Vekilimiz Gazanfer Dik'ten rica ediyorum sizlere okuyacak. “
 
Mansuroğlu’ndan AK Parti’ye Dış Politika Eleştirisi.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar