Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Atme’de Kadın Sağlık Merkezi Hizmete Açıldı

Uluslararası Doktorlar BirliğiAtme'de bayanların gebelik öncesinde ve sonrasında faydalanabileceği 'Kadın Sağlık Merkezi' hizmete açıldı.

Atme’de Kadın Sağlık Merkezi Hizmete AçıldıWeb
TV

Sağlık   A+a-

 Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) tarafından İdlib’in Atme bölgesinde kurulan, bayanların gebelik öncesinde ve sonrasında faydalanabileceği "Kadın Sağlık Merkezi" hizmete açıldı. 
Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cihat Aygün, yaptığı açıklamada, Suriye’nin İdlib kentine bağlı Atme bölgesindeki çadır kent ve kamplarda 400 binin üzerinde insan yaşadığını belirterek, "Çadır kentlerde ve kamplarda bulunan bayanların sağlık konusunda desteklenebilecekleri bir merkez bulunmuyordu. Bu nedenle bölgedeki kadınların hizmetine sunabileceğimiz bir Kadın Sağlık Merkezi kurduk" dedi.
Bu merkezde kadınlara gebelik öncesi ve sonrasında sağlık desteği verileceğini söyleyen Aygün, “Merkezimize gelen bayanlar, uzman ekiplerimiz tarafından düzenli olarak muayene edilecekler. Aynı zamanda gebelik öncesi ve sonrasındaki süreç ile alakalıda düzenli olarak bilgilendirmeler yapılacaktır. İç savaşın 7 yıldır devam etmesi nedeniyle sağlık anlamında birçok konuda ciddi eksiklikler bulunuyor. Gebelik dönemindeki kadınlarında bu süreçte destek alabilecekleri bir alan bulunmuyordu. Açmış olduğumuz Kadın Sağlık Merkezi sayesinde bu ihtiyacında giderilmesini sağlayacağız" diye konuştu.
 
 
 
 
Atme’de Kadın Sağlık Merkezi Hizmete Açıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar