Skip Navigation Links

İGC'nin Sanat Sergisi Açıldı

“15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Anadolu basınının tepkisi” konulu sergi Belediye eski nikah salonunda törenle açıldı.

İGC'nin Sanat Sergisi AçıldıWeb
TV

Gündem   A+a-

 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından Türkiye’de ilk kez olarak düzenlenen “15 Temmuz hain darbe girişimine karşı  Anadolu basınının tepkisi”  konulu sergi Belediye eski nikah salonunda törenle açıldı.
 
İskenderun Belediyesi ile Çelik İş Sendikası Genel Merkezi tarafından desteklenen serginin açılışını İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli,  Çelik İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci, TGF Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir,İGC Başkanı Veysel Cıncık, Akparti ilçe Başkanı Ayhan Bodur ile MHP ilçe Başkanı Turan Bozkurt birlikte yaptılar.
Açılış öncesinde birer konuşma yapıldı. İlk konuşmayı yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık, Türkiye de benzeri olmayan bir sergi açtıklarını belirterek, “15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın dik duruşu kadar Anadolu basınının dik duruşu da çok önemliydi. Hain darbeciler hiçbir yerden destek alamadılar. Canını dişine katarak karşı koyan halkımız, bu uğurda şehitler verdi. Biz de tüm bu olayları, Anadolumuzun dört bir yanından getirttiğimiz yerel gazetelerimize yansımalarını halkımıza sunmak istedik. Yaptığımız bu sergiyle gurur duyuyoruz.”dedi.
 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de yaptığı konuşmada, serginin çok önemli olduğunu vurguladı. Dingil, “Türkiye’nin her köşesinden getirilen gazeteler, 15 Temmuz hain darbe girişimine basınımızın nasıl tepki gösterdiğini açıkça gösteriyor. Hainler, kendilerine karşı koyan masum halkımıza ateş açmış ve pek çok kişinin de şehit olmasına, yaralanmasına neden olmuşlardır. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Biz de bu sergiye yardımcı olmaya çalıştık ama esas iş Veysel Başkanın sırtındaydı.Tebrik ediyorum. Serginin hayırlara vesile olmasını dilerim. Allah utandırmasın” dedi.
 
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de konuşmasında, “Anadolu’nun çeşitli yerlerinden getirilen yerel gazeteleri burada sergileyerek 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın duyarlılığını gösteriyor. Kısıtlı imkanlarla düzenlenen bu serginin anlamı çok büyük. Anadolu basınının aslanlarını yürekten kutluyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu sergiye destek olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Çelik İş Sendikası olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız. Faydalı olacak tüm çalışmalara da destek vermeye hazırız.”şeklinde konuştu.
İSTE Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli de yaptığı konuşmasında, bu serginin düzenlenmesinin önemli olduğunu belirterek, emeği geçenleri kutladı.
 
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de konuşmasında şunları söyledi:
“15 Temmuz 2016 tarihinde asker giysili bir takım hainlerin düzenlemeye kalkıştıkları hain darbe girişimine Yurt genelinde halkımız canını dişine koyarak karşı çıktı, şehitler verdi. Darbeye kalkışanlar birer birer yakalandılar. Az önce, CHP ve MHP ilçe başkanlarını kolkola gelirken gördüm ve mutlu oldum. Tıpkı Yenikapı ruhu gibi hissettim. Vatanın, milletin, Cumhuriyetin sıkıntıya girdiği anlarda nasıl güçbirliği yapıldığını gösterdiler. Çelik İş Sendikasını desteğinden dolayı, İGC Başkanı Veysel Cıncık’ı da bu sergiyi düzenlediği için kutluyorum.”
 
Siyasi parti temsilcileri, sendikaların temsilcileri, bazı oda başkanları ile halkımızın yoğun ilgi gösterdiği sergi 3 gün açık kalacak.
 
 
 
 
İGC'nin Sanat Sergisi Açıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet