Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bahçeşehir Ekotim Adnan Vurucu’yu Ziyaret Etti

ECO SCHOOLS programına katılan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’yu makamında ziyaret etti.

Bahçeşehir Ekotim Adnan Vurucu’yu Ziyaret Etti

Belen   A+a-

 ECO SCHOOLS programına katılan Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’yu makamında ziyaret ederek çevre, temizlik ve Belen Belediyesinin yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Ziyaret programına Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan ve Proje Koordinatör Öğretmeni Aysun Taşkapan’da katıldı.
Ekotim olarak Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu’ya Çöp, Atık, Geri Dönüşüm, Enerji, Su, Biyolojik Çeşitlilik, Tüketim Alışkanlıklarımız, Ulaşım, Sağlıklı Yaşam, Hava, Su, Gürültü ve Eksoz Gazından etkilenen vatandaşlar ve Belen merkezin trafik sorunlarını dile getiren Bahçeşehir Ekotim öğrencileri Başkan Vurucu’nun verdiği cevaplardan dolayı teşekkür etti.
Bahçeşehir Koleji Müdürü Mustafa Uçan ve Proje Koordinatör Öğretmeni Aysun Taşkapan’da Başkan Vurucu’ya konuyla ilgili bilgilendirmede bulunarak “Öğrencilerimize çevre bilincini, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için İskenderun Bahçeşehir Koleji olarak uluslararası bir proje olan ECO SCHOOLS programına katıldık. Bu program sonunda hedefimiz Eco Schools bayrağı olan yeşil bayrağı okulumuza kazandırmaktır. Bu kapsamda okulumuz öğrencilerinden oluşturduğumuz bir grup öğrenci ile (Ecotim) Belediye Başkanımızı ziyaret edip, bulunduğumuz ilçede atık, çöp ve geri dönüşüm ile ilgili neler yapıldığının bilgisini alarak çocuklarımıza temiz çevre ve ekolojik yaşam hakkında bilinçlendirmek istiyoruz ”. Dedi.
Başkan Vurucu yaptığı konuşmada “İnsanoğlu doğanın en önemli parçası olmasına karşın doğayı kirleten başka bir canlı da ne yazık ki yok, bunun için çocuklarımıza küçük yaştan itibaren çevreyi temiz tutmaları konusunda eğitmeliyiz, anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor, çevreyi kirletme konusunda çocuklarımız büyüklerini örnek alıyor. İnsan, çevre ve doğa ile diğer canlılar gibi barışık yaşamak zorundadır. Ekosistemin bozulması durumunda bütün canlılar gibi insan da olumsuz etkilenecek ve temiz bir dünyada yaşama şansımız kalmayacak diyerek, bizler yerel idareciler olarak sanayileşmenin çevreyle uyumlu olmasına dikkat etmeliyiz. Ormanlarımızı tahrip etmemeliyiz, toprağımızı bilinçli bir şekilde kullanmalı, kirliliğini önleyecek tedbirleri almalıyız, kullandığımız su kaynaklarını kirletmemeli, israftan kaçınmalıyız, geri dönüşüm ürünleri kullanmalı, çevreyi kirletmemeliyiz, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanmalıyız. 
Başkan Vururcu’da ziyaretlerinden dolayı Bahçeşehir Ekotim‘e ve sayın hocalarımızın da böylesine güzel bir projeye öncülük ettiğiniz ve şahsıma yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş