Skip Navigation Links

Üniversite Öğrencileri Kaçak Yurtlarda mı Barınıyor !

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir çok özel yurt açıldı.

Üniversite Öğrencileri Kaçak Yurtlarda mı Barınıyor !

Eğitim   A+a-

 Bu yurtlardan kaçı ruhsatlı kaçı ruhsatsız tahmin yürütmek mümkün.. Sorulduğunda ruhsatlandırma başvurusu yapılmış, işlemleri devam ettiğinden yakında ruhsat alınacağı bilgisi veriliyor. 
Veliler çocuklarının güvende olması açısından yurda yerleştirmek için geldiklerinde neredeyse 3+1 ev kirası fiyatına iki kişilik odalarda barınma karşılığında yüksek rakamlar ödüyor. 
Öğrencilerin can ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığı iddia edilen bu yurtlarda yaşanabilecek herhangi bir felaket durumunda ise telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkabilir. 
Bu yurtların çoğunun Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun olmadığı ve bu nedenle ruhsatsız çalıştıkları biliniyor ve hatta geçen sene bir yurdun mühürlenmesi sonrası onlarca öğrenci ellerinde valizleri gecenin geç saatlerinde mağdur olmuştu.
Geçtiğimiz yıl mühürlenen yurtta kalan öğrencilere, ilaçlama yapılacağı için yurda girişin yasaklandığı söylenmiş, gece saatlerinde ise mühür kırılarak öğrenciler içeri alınmış, öğrencilerden yurdun ruhsatsız olduğu için mühürlendiği bilgisi gizlenmişti. 
Görünen o ki, kaçak yurtların standartlara uygun hale gelmediği ve ruhsatlandırma çalışmalarının yapılamadığı gözleniyor.
Türkiye’de kaçak yurtlarda yaşanan felaketler hatırlandığında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmayan, standartlara uymayan yurtların faal olması ciddi sıkıntılara neden oluyor. 
Özellikle barınma konusunda herkesin daha hassas olduğu kız öğrencilerin kaldığı yurtlarda maddi manevi haksızlıkların oluştuğu edinilen bilgiler arasında yer alırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yurtlar hakkında neden işlem yapmadığı merak konusu oldu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet