Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Özel Harekat Şehitleri Yaşatılıyor

Hatay Özel Harekat Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Şehitlik Köşesi'nde, Türkiye'nin çeşitli illerinde şehit olmuş Hataylı özel harekat polisleri

Hatay’da Özel Harekat Şehitleri Yaşatılıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Özel Harekat Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Şehitlik Köşesi'nde, Türkiye'nin çeşitli illerinde şehit olmuş Hataylı özel harekat polislerinin isimleri konuldu.
 
  - Törene protokol üyelerinin yanısıra Hataylı şehit özel harekat polislerinin yakınları da katıldı.
 
Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin çeşitli yerlerinde şehit olmuş Hatay’lı Özel Harekat polislerinin isimlerinin yaşatılması amacıyla şehitlik köşesi oluşturuldu. 
 
  Hatay Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen program, şehitlerin anısına kurban kesimi ile başladı. Daha sonra Hatay’lı 7 şehit özel harekat polisinin isimleri bina içerisinde oluşturulan odalara verildi.
 
  Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile devam eden programın açılışında konuşan Hatay Özel Harekat Şube Müdürü Abdulmuttalip  Arslan, kanının son damlasına kadar verilen görevleri yerine getireceğini söyledi.
 
  Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de, 1990’lı yıllardan bu yana Türkiye’nin başına bela olan terör ve terörizmle mücadele aşamasında özel harekat şubelerinin çok önemli fonksiyonu olduğunu belirtti.
 
  Karabörk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanısıra özel harekat polislerinin de gözünü kırpmadan canlarını feda ettiğini kaydederek, “Özel harekat şubelerimiz dışında diğer birimlerimizden de çok fazla şehidimiz olsa da özel harekatçı arkadaşlarımız vatanı, devleti, milleti için bu devletin var olması devletin bekası için büyük bir mücadele örneği göstermiş ve arkadaşlarımdan çok sayıda şehit ve gazilerimiz bulunmakta. Kobani olaylarında daha sonrasında Diyarbakır, Sur, Cizre, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de verilen mücadelede devletimizin bir beka meselesi olan terörizm yeni bir boyut kazanarak ülkemizin başına bela olmuş ve ülkemizde neredeyse şehir merkezlerine inen bir hamle cüretini göstermişken orada gerek Türk Silahlı Kuvvetlerimizin cefakar personeli, gerekse Türkiye’nin her yerinde görev yapan özel harekat personelimizin vermiş olduğu büyük gayret, can siperane mücadeleyle devletimizin bekası sağlanmış ve bugünlere gelinmiştir” kelimelerini kullandı.
 
  Hatay Valisi Erdal Ata ise Türkiye’de 1984 yılında başlayan terör olayları nedeniyle binlerce şehit verildiğini vurguladı.
 
  Ata, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, “Şehitlerimizi unutmayıp onların anısını yaşatmak için böyle bir etkinlik yapıp onların isimlerini Özel Harekât Şube Müdürlüğünün bir köşesinde yaşatmak için bu çalışmayı yaptıkları için. Türkiye’de 1984 yılında başlayan terör olayları nedeniyle binlerce şehit verdik. Bunda silahlı kuvvetler mensupları başta olmak üzere en çokta emniyet teşkilatımızdan ve özel harekatta görev yapan polislerimizden onlarca yüzlerce şehit verildi. Hepsine ben Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına tekrar sabır ve başsağlığı diliyorum. Bulunduğumuz coğrafya maalesef ateşten bir çemberin içinde yaşıyoruz. Nasıl ki Kurtuluş savaşında bu toprakları kurtarıp vatanımızın bağımsızlığı için yüzbinlerce şehit verdiysek bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var. Nasıl ki bizden önceki kuşaklar vatanımızın bağımsızlığa kavuşması için canlarını, kanlarını verdilerse bizde atalarımızın bize emaneti olan bu toprakları koruyup bizden sonraki nesillere de aynı şekilde bir bütün olarak teslim etmek için bugün aynı şekilde şehit vermeye devam ediyoruz” kelimelerine yer verdi.
  Konuşmaların ardından şehit özel harekat polislerinin yakınlarına ve operasyonda yaralanmış emekli özel harekat polislerine plaket verildi.
 
  Törene şehit polislerin yakınları da katıldı. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar