Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'a Üvey Evlat Muamelesi Yapılmamalı

HAS Parti İskenderun İlçe başkanı Engin Dağ ve İl başkanı Besim Altınöz, Edem Pastanesinde basınla bir araya geldiler.

Politika   A+a-

İskenderun’a üvey evlat muamelesi yapılmamalı
 
HAS Parti İskenderun İlçe başkanı Engin Dağ ve İl başkanı Besim Altınöz, Edem Pastanesinde basınla bir araya geldiler.
HAS Partinin 1 Kasım’da ki kuruluş yıldönümü kutlayacaklarını belirten ilçe Başkanı Engin Dağ “İskenderun birçok ilden daha büyük. Ama her nedense, özellikle son zamanlarda her konuda Antakya’nın gölgesinde kalmakta olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. İskenderun adeta sahipsiz bırakılmaktadır” dedi.
 
İskenderun için artık kaybedecek vakit kalmadığına inanıyoruz diyen HAS Parti İskenderun İlçe Başkanı Dağ “Son zamanlarda Hatay’ın büyükşehir belediyesine dönüşeceğine dair çıkan haberlerle beraber İskenderun’un geleceği tam bir muamma haline gelmiştir. Bu durumun İskenderun’umuza neler katıp neler götüreceği konusunda ciddi soru işaretleri oluşturmuştur. Limanımız atıl durumdan kurtuldu diye sevinirken bir türlü faaliyete geçirilememesi bizi bir kez daha yaralamıştır. Gümrük muhafaza müdürlüğünün Antakya’ya taşınacağı haberleri ise her İskenderun sever gibi iyice canımızı sıkıyor. Tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında toplum olarak sessiz kalmamamız gerektiğine inanıyoruz. Buradan huzurunuzda çağrı yapıyorum; Kentin tüm dinamikleri, siyaset üstü ve samimi bir platformda güçlü bir lobi oluşturmak üzere bir araya gelmelidir” dedi.
Terör konusuna da değinen İlçe başkanı Dağ “Hiç kimsenin özde ya da sözde yurttaş olarak ayrılmadığı, herkesin eşit ve özgür yurttaşlar olarak kardeşçe, barış içinde yaşadığı bir Türkiye inşa etmek zorundayız. Terör illeti bir an önce bitirilmeli ve artık analar ağlamamalı. Yeni anayasa ülkedeki bütün köhnemiş sistemi değiştirmelidir” dedi.
İktidar samimi değil
İktidara gelmeden önce meydanlarda ‘Baş örtüsü meselesi bizim namus meselemizdir’ diyen sayın başbakan ve hükümet üyeleri bu gün ne oldu da milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in önergesine karşı çıkmaktadırlar? Nerede kaldı sizin namus meseleniz? Şimdi sormadan edemiyorum; ÖTV ve KDV’deki gibi baş örtüsü anlayışınızda da mı bir güncellemeye gittiniz?. Yoksa oynadığınız ve artık inandırıcılığını yitiren mağdur rolünüzü kaybetmek mi istemiyorsunuz? Sayın Başbakanı ve AKP’yi artık samimi olmaya davet ediyorum” dedi.
 
İl başkanı Besim Altınöz ise yaptığı kısa konuşmada HAS Partinin Türkiye genelinde teşkilatlanmalarını tamamladığını ve 1 Kasımda HAS Partinin kuruluş yıl dönümlerini kutlayacaklarını ifade ederek “Önümüzdeki günlerde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimlere sıkı bir şekilde teşkilatlar olarak hazırlanmaktayız. Gündemimizde bir anayasa var Bizim anayasamız insanı esas alan bir anayasadır. Yapılacak tüm çalışmalar insan odaklı olacaktır” dedi.
Gerçekleştirilen basınla tanışma toplantısı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar