Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz'a Renk Katan Turnuva Başladı

Arsuz Belediyesi'nin dördüncü kez ev sahipliğini yaptığı Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası yoğun bir katılımla start aldı.

Arsuz'a Renk Katan Turnuva BaşladıWeb
TV

Gündem   A+a-

 
 
Arsuz Belediyesi'nin dördüncü kez ev sahipliğini yaptığı Türkiye Yıldırım ve Hızlı Satranç Şampiyonası yoğun bir katılımla start aldı.
 
Spor yatırımları arasında satranca farklı bir önem veren Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Satranç Federasyonu ve Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Arsuz'da dördüncü kez düzenlenen şampiyona bugün başladı. Lion King Apart Otel Salonu'nda gerçekleşecek olan turnuvanın açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban, Arsuz Uluçınar Gençlik Kampı Müdürü Oğuzhan Kılınç, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz Belediye Başkan Yardımları Ali Yavuz, Sedat Deveci ve Özgür Murt, belediye meclis üyeleri, sporcular ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şampiyonanın açılış konuşmasını Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Sultan Daban yaptı.
 
Federasyon olarak Türkiye'nin dört bir yanında organizasyon düzenlediklerini ifade eden Daban, şampiyonlarını sadece belirli belediyeler ve belirli ilçelerde yaptıklarını söyledi. Daban yaptığı konuşmada, "Federasyonun Yönetim Kurulu Üyesi olarak Hatay Satranç Ailesi adına bu güzel Akdeniz iklimine sahip ilçemizde bir Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın onur ve gurunu duyuyorum. Bize bu hissiyatı yaşattığı için başta Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı'ya huzurlarınızda teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
 
 
 
"Festivaller Şehri Arsuz'da Bu Tür Etkinlikler Devam Edecek..."
 
Türkiye şampiyonası gibi önemli bir turnuvaya dördüncü kez ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Culha, "Arsuz Belediyesi olarak tüm spor branşlarına katkı sunuyoruz, ancak insan zekasını geliştiren, doğru zamanda doğru hamle yapmayı öğreten ve insanı hızlı düşünmeye teşvik eden satranç sporuna ayrıca önem veriyoruz. ilçemizde satranç sporunu yaygınlaştırılması demek sporcuların daha çok ilgisini çekmek ve ilçemizin tanıtımına katkı sunmak demektir " dedi. 
 
Arsuz'un adım adım Festivaller Şehri'ne dönüşmesinde Arsuz Belediyesi ve Arsuz Kaymakamlığı'nın birlik içerisinde çalışmaları neticesinde başarıya ulaştıklarını ve Festivaller Şehri Arsuz'da bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Başkan Culha sözlerine şu şekilde devam etti; "Kentimizin bu tür  etkinliklerle gündemde kalabilmesi ve güzel organizasyonlara imza atabilmesi için İlçemizde bulunan bütün kamu kuruluşlarının, vatandaşlarımızın ve belediyemizin bir araya gelmesi gerekmektedir. Zira bu birliktelik bu organizasyonların daha güzel icra edilmesinde önemli bir faktör oynamaktadır ki bugün burada bu birlikteliğin güzel fotoğrafını görmekteyiz. Ben tekrardan  bütün sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum."
 
 
"Bu Güzel Topluluk Arsuz İçin Birer Kültür Elçisi Olacak"
 
Yaptığı konuşmada kültürel etkinliklerle sürekli gündemde kalan Arsuz'un bugün yine ulusal bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını vurgulayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, talep geldiği takdirde bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Sarı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İsmiyle bütünleşen ve iklimi gibi insanlarının da sıcak olduğu Festivaller Şehri Arsuzumuzda bugün yine güzel bir ulusal şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Bu tür organizasyonları önemsiyoruz zira turnuva katılan sporcularımız sahilimizi dolaşmışlar ise Ekim ayında hala denize giren vatandaşlarımızı görmüş olmalılardır. Ben inanıyorum ki 25 ayrı ilden gelen bu güzel topluluk bizim için birer kültür elçisi olacaklar ve Arsuz Tanıtımına katkı sağlayacaklar. Tekrardan değerli sporcularımıza başarılar diliyor ve bu tür nice organizasyonların Arsuzumuzda bulaşmak üzere diyorum."

Konuşmaların ardından şampiyonanın ilk hamlesini Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaparak, turnuvayı başlattı.
 
 
 
 
 
 
 
 
Arsuz'a Renk Katan Turnuva Başladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş