Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Dev Projeye İmza Atıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi hizmet kalitesini arttırmak amacıyla imza attığı dev projelere bir yenisini daha ekliyor.

Başkan Savaş, Dev Projeye İmza Atıyor

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi hizmet kalitesini arttırmak amacıyla imza attığı dev projelere bir yenisini daha ekliyor. Hatay halkının sağlığını her zaman ön planda tutan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde yapımına başlanılan “Gıda Laboratuvarı’nıhemşehrileriyle buluşturmak için gün sayıyor.
 
Göreve geldiği günden bu yana attığı her adımla Hatay’ı uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtarak hemşehrilerinin göz bebeği haline gelen Başkan Savaş, hayata geçirdiği dev projelerle Hatay’ın çehresini değiştiriyor.
 
4 KATLI GIDA LABORATUVARI 922 METREKARELİK ALANDA HİZMET VERECEK
 
HBB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından 922 metrekarelik alanda inşaatı kısa bir süre önce tamamlanan4 katlı “Gıda Laboratuvarı”, içerisinde kalıntı, çevre, katkı, kimyasal analiz, fiziksel analiz, mikrobiyoloji, içme suyu ve atık su laboratuvarları ile hizmet verecek.
 
2018 YILINDA HİZMETE GİRECEK LABORATUVARLARDA GIDA VE İNSAN GÜVENLİĞİ İÇİN ANALİZLER YAPILACAK
 
Gıda Laboratuvarı’nda tarımsal üretimde bitkilere zarar vererek insan sağlığını olumsuz etkileyen pek çok hastalığın zararlarından korunması ve tarımsal verimliliği arttırmak amacıyla gıda ve insan güvenliği açısından katkı maddelerinin analizlerini yapılacak. 2018 yılında hizmete girecek olan gıda laboratuvarındaayrıca atık su, toprak, atıklar, arıtma çamurları ve atık yağları kapsayan çevre analizleri ile deterjan, kozmetik, ilaç ve yem gibi endüstriyel ürünlerin kalite kontrollerini içeren fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri gerçekleştirilecek.
 
DENETLEMELER İLE BULAŞICI HASTALIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
 
Buna bağlı olarak çıplak gözle göremediğimiz canlıların neden olduğu Enfeksiyon Hastalıklarının (Bulaşıcı Hastalık) önüne geçilebilmesi amacıyla hizmet verecek olan laboratuvarlar, halk sağlığı için oldukça büyük bir önem arz ediyor.
Ayrıca Hatay’ın gerekli altyapı çalışmalarının yanında içme ve depo sularının kalitesini izlemek üzere standartlara uygun bir şekilde su depolarından numuneler alınarak suyun temizliği analizler eşliğinde denetlenecek.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet