Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İTSO ve TÜRMOB İşbirliğiyle Kurumsallaşmanın Önemi Anlatıldı

‘Kurumsallaşmanın önemi, faydaları, ekonomiye kazandırılmaları ve marka oluşumlarının önemi’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.

İTSO ve TÜRMOB İşbirliğiyle Kurumsallaşmanın Önemi Anlatıldı

Gündem   A+a-

 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘Kurumsallaşmanın önemi, faydaları, ekonomiye kazandırılmaları ve marka oluşumlarının önemi’ konulu seminer yoğun ilgi gördü.
 
İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen konuşmacı olarak katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen; “İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası her zaman eğitime önem veriyor. Bu eğitimlerin faydalı olduğunu ve insanların ufkunu genişlettiğine inanıyorum. Markalaşma günümüzde çok önemli. Markanız varsa zaten para kazanabilirsiniz. Hangi konuda olursa olsun markalaşma çok önemli. Markasız bir ürünün markalı bir ürüne göre çok daha katma değeri olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bunun yanında kurumsallaşmanın da çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü,Türkiye’deki şirketlerin büyük bir bölümü aile şirketi. Bu aile şirketlerinin kurumsallaşmaya doğru yönelmeleri gerektiğine inananlardanım. İskenderun’da bu konuda örnek şirketler de var. Seminerin hepimiz adına çok faydalı geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ise, “Mesleğimizde ve ticari hayatımızda markalaşma, kurumsallaşma Türkiye’mizin, ekonomik koşullarında olmazsa olmazlarındandır. Ticaret hayatımızda ve mesleğimizde markalaşmanın, kurumsallaşmanın önemini  üyelerimize anlatmak için TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen’i  İskenderun’a davet ettik. Kendileri bizleri kırmayarak İskenderun’a geldi ve sizlere çok faydalı bilgiler vereceğine inanıyorum. İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak her zaman üyelerimize yönelik eğitimler ve bilgilendirme toplantılar yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu toplantılarda bizlere desteklerini esirgemeyen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından sine-vizyon destekli olarak sunum yapan TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen‘Kurumsallaşmanın önemi, faydaları, ekonomiye kazandırılmaları ve marka oluşumlarının önemi’ konulu seminer verdi. Yükselen konuşmasında; “Meslek adına her türlü gayreti tüm koşullarda en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olmalıyız.Haksız rekabetin önlenmesinde çok önemli bir proje olarak nitelendirdiğimiz E-Birlik Projemiz bizim için çok önemlidir. Bu karar fiyatla rekabet etmek, ücretle rekabet etmek yerine hizmet kalitesiyle temelli bir iş yapmayı ve bununla rekabet etmeyi bize sağlayacak olan bir karar. Kurumsallaşma ve hizmet kalitesinin arttırılmasında ben de aktif rol alıyorum. Bunun yanında sürekli mesleki zorunlu eğitimle ilgili çalışmalar da yapılmaktadır. Dolayısıyla eğitime bu kadar yatırım yapan önemli bir sivil toplum kuruluşuyuz” dedi. TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen, Sürekli mesleki eğitimlere katılan, bilgilerini zamanında güncelleyen meslektaşlarımız müşterilerine daha faydalı olacaktır diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Şu ana kadar 60’a yakın odamızda İnşaat muhasebesi, Dönem  sonu işlemleri, Mali analizler, Bilanço teknikleri gibi konularda eğitimler verildi. Burada amaç, markalaşma ve mesleki anlamda Mali Müşavirlerimizin mükelleflerimize gerek teknolojik gerek markalaşma ve kurumsallaşma gerekse kalite  anlamında en iyi hizmeti sunmalarına yardımcı olmaktayız.”
 
Toplantı sonunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanan Abdurrahman Kırmızıgül’e belgesini TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen takdim ederken, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım da TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen’e seminere katılımlarından ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı günün anısına plaket takdim etti.
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenen ‘Kurumsallaşmanın önemi, faydaları, ekonomiye kazandırılmaları ve marka oluşumlarının önemi’ konulu seminere İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen,  İTSO Meclis üyeleri, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Cemal Yükselen, İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, Mali Müşavirler ve meslek mensupları katıldılar. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar