Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kaymakam Soytürk, Samba Sporcularını Konuk Etti

İskenderun'da bu spor dalında eğitim gören sporcuların elde ettikleri başarılarıyla göz dolduruyor.

Kaymakam Soytürk, Samba Sporcularını Konuk Etti

Gündem   A+a-

 
Sambo, 1920 - 1930 yıllarında, V. S. Oshchepkov ve öğrencileri I. V. Vasilyev, L. B. Turin, N. M. Galkovsky, B. A. Sagatelyan, P. A. Shkolnikov, S. V. Dashkevich tarafından geliştirilmiş ve başkalarının da katkılarıyla Sovyetler Birliği’nde geliştirilmiş modern bir savaş sanatı, mücadele sporu ve kendini koruma sistemi olup, İskenderun'da bu spor dalında eğitim gören sporcuların elde ettikleri başarılarıyla göz dolduruyor.
 
Türkiye Sambo Federasyonu tarafından Balıkesir Ayvalık’ta düzenlenen ve 30 kentten 600 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında 8 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazanarak İskenderun'un gurur kaynağı olan Türkiye Sambo Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, As Başkanı İhsan Akpınar, Hatay Onursal Başkanı ve Federasyon Basın Konseyi Başkanı Sabahattin Uygun, Hatay İl Temsilcisi Mustafa Uğurlu ile 24 sporcu İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü ziyaret etti.
 
Nazik yaklaşımı ve misafirperverliğinden dolayı Kaymakam Soytürk'e teşekkür eden Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, ziyaretin anısına çiçek takdim etti.
 
Hoşsohbet ortamında gerçekleşen ziyaret esnasında Sambo spor dalı ile ilgili İskenderun'da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, dövüş sanatları arasında silahsız kendini savunma anlamında ön plana çıkan sambo sporunun her geçen gün daha da yaygınlaştığını belirtti.
 
Spor faaliyetlerinin insan hayatındaki önemine değinen Kaymakam Soytürk, sağlıklı ve mutlu yaşamanın en önemli ve en etkili yolunun spor olduğunu vurgulayarak, sporun her şeyden önce insana yaşama enerjisi vereceğini dile getirdi.
 
Kaymakam Soytürk, eğitim öğretim sürecinde bulunan bir öğrenci için, spor faaliyetlerine dahil olabilmek, müzik aleti kullanabilmek ve yabancı dil öğrenebilmek başarının ve sosyal mutluluğun anahtarı olabileceğine dikkat çekerek, velilerin çocuklarını bu doğrultuda yönlendirmesinin yerinde olacağını, fakat sosyal faaliyetler ortamına dahil olurken dersler ile sosyal yaşam arasında ki dengenin sağlanmasının da önem arz ettiğini sözlerine ekledi.
 
Sporcu gençler ile yakından ilgilenerek geleceklerine yönelik hedefleri konusunda sohbet eden Kaymakam Soytürk, gayretli çalışmaları sonucu elde ettikleri başarılarından dolayı da tebrik etti.
 
Ziyaret dolayısıyla memnun olduğunu ifade eden Kaymakam Soytürk, tüm sporculara ve sporcularımızın başarısına yön veren temsilci ve kulüp başkanlarına teşekkür ederek, günün anısına fotoğraf çekildi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş