Skip Navigation Links

İSTE’nin Yeni Turizmcilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun yeni öğrencilerine,yükseköğretim sistemine ve Üniversiteye daha hızlı uyum sağlayabilmeleri için ory

İSTE’nin Yeni Turizmcilerine Oryantasyon Eğitimi Verildi

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun yeni öğrencilerine,yükseköğretim sistemine ve Üniversiteye daha hızlı uyum sağlayabilmeleri için oryantasyon programı düzenlendi.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’ndeyükseköğrenim hayatlarına ‘merhaba’ diyen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1.nci Sınıf Öğrencileri, “Oryantasyon ve Hoş geldin” toplantısında bir araya geldi.İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 1. Sınıf Öğrencilerine İSTE’yi tanıtmak ve Üniversite’nin Teknoversitevizyonu hakkında bilgi vermek amacıyla Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda;Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Turizm Bölümü Başkanı Ayhan Varol Bayer, İSTE’nin vizyonu, sunduğu imkânlar, yanı sıra İSTE TTO, akademik takvim, mevzuat ve İSTE’nin hedefleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
 
İSTE’yi tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür eden Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Alpaslan Ateş; "İSTE’nin yeni öğrencileri olarak aramıza hoş geldiniz. Amacımız buradan sizleri en donanımlı şekilde mezun edip, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda iş hayatına hazırlamaktır” diyerek, öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ve en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtti.Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Ateş, “Siz değerli öğrencilerimizden beklentilerimiz var. Birincisi İSTE’yi yani bu okulu sahiplenin, ikinci olarak ise yaşadığınız sıkıntıları, problemleri bizlere bildirin ki, işbirliği içerisinde sorunlara en kısa yoldan çözüm bulalım. Bu konuda hocalarımızın, bizlerin kapıları daima sizlere açık olacaktır. Şimdiden hepinize başarılı bir eğitim hayatı diliyorum ”diyerek sözlerini tamamladı.
 
Ders müfredatları hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Turizm Bölüm BaşkanıAyhan Varol Bayerise; "Üniversitemize baktığımızda bir Türkiye mozaiği görmekteyiz. Türkiye’nin hemen her ilinden gelen öğrencilerin İSTE’yi tercih ettiğini görüyoruz. Teknoloji odaklı bir üniversite hedefiyle yola çıkan ve Teknoversitevizyonu ile eğitim anlayışına farklı bir bakış açısı getiren İSTE, adım adım bu hedefe doğru ilerlemektedir” şeklinde konuştu. Bayer konuşmasında; ders müfredatı, devamsızlık durumları, İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE)programı ve iş imkânları ile ilgili bilgiler vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.
 
Daha sonra, Uzaktan Öğretim Koordinatörü ve Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör DanışmanıİSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Ünal, Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi ve Uzaktan Erişim ders programları ile ilgili olarak öğrencilere bilgiler verdi ve soruları cevapladı.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet