Skip Navigation Links

Hatay Ulaşım Ana Planı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Hatay Ulaşım Ana Planı Bilgilendirme Toplantısı HATMEK’te gerçekleşti.

Hatay Ulaşım Ana Planı Bilgilendirme Toplantısı GerçekleştirildiWeb
TV

Gündem   A+a-

 Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Prof. Dr. Murat Çelik, Prof. Dr. Ali Osman Atahan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yüzer, İnşaat Yüksek Mühendisi Bektaş Kopalı, Toplu Taşıma Sistemleri Danışmanı Mustafa Özfatura katılım gösterdi. 

YAPILAN TOPLANTI İLE PROJELERİN GELİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR 

Hatay’ın ulaşım sorunları için önemli olan bilgilendirme toplantısı ile bugüne kadar yapılmış olan tüm süreçlerin paylaşılması ve katılımcıların sağlayacağı geri bildirimler ile projelerin geliştirilmesi amaçlanıyor. 
Yoğun katılımın olduğu toplantıda Ulaşım Ana Planı Model Kalibrasyonu, Kent Merkezi Trafik Sirkülasyon Planları, Antakya Trafik Sirkülasyonu Planı, İskenderun Trafik Sirkülasyon planı, Samandağ Trafik Sirkülasyon Planı, Dörtyol Trafik Sirkülasyonu ve Toplu Taşıma Optimasyonu çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Ulaşım Ana Planı Çalışmalarının amaçları hakkında da bilgi veren yetkililer kent iç ulaşımın, Nazım İmar Planı kararları kapsamında yer alan strateji ve gelişme önerileri çerçevesinde ulaşım, trafik altyapısı ve işletmeciliğinin yeniden düzenlenmesi, toplu ulaşım sistemlerine öncelik verilerek, ulaşım sorunlarının uzun vadeli yaklaşımlar ile çözümüne yönelik geliştirilen planlama karar ve ilkelerinin bütününü kapsadığını ifade etti.  Ayrıca Ulaşım Ana Planlarının hazırlanma çalışmaları kapsamında anket, sayım vb saha araştırmaları, ulaşım talep tahmin modellerinin hazırlanması ve alternatifli, planlama çalışmalarının yer aldığına vurgu yapan yetkililer, çalışmaların teknik olarak uzun ve yoğun süreçler içerdiğine değindi.
Toplantının sonunda katılımcılar yetkililere sorular sorarak projeler ve gerçekleştirilen çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. 
Hatay Ulaşım Ana Planı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet