Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSDEMİR’de Çelik İşçisinin Sözleşmesi Arabulucuda

İSDEMİR ile Çelik-iş Sendikası arasında 2 aydır yürütülen Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine arabulucuya gidildi.

İSDEMİR’de Çelik İşçisinin Sözleşmesi Arabulucuda

Gündem   A+a-

İskenderun Demir Çelik Fabrikaları’nda, Çelik-iş Sendikası 3165 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin 60 günlük yasal oturum süresini tamamladı. Anlaşma sağlanamadığı için uyuşmazlık tutanağı imzalanarak arabulucuya gidildi.
 
Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesi Sekreteri Mehmet Güngör, İskenderun demir çelik Fabrikaların’da çalışan 3165 işçiyi kapsayan 26. Dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinin 60 günlük yasal sürecin tamamlandığını söyledi. Uyuşmazlık tutanağını imzaladıklarını belirten Güngör,” Sendikamız, İSDEMİR’in 26. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine 2 Ağustos tarihinde başladık. Yasal olan sözleşme görüşmelerini 60 gün içerisinde bitiremediğimiz için uyuşmazlık zabtı tutularak arabulucuya gidildi. Bu süre zarfı içerisinde idari maddeler ve bazı ücret maddeleri üzerinde anlaşma sağladık.” dedi.
 
SÖZLEŞMEYİ MASADA BİTİRMEYE KARARLIYIZ
 
Güngör, kalan maddeleri İşverenin ve sendikamızın gayreti ile toplu iş sözleşmesini masada çözmeye kararlıyız diyerek şunları söyledi: “Bu konuda Genel Başkanımızın ve işverenimizin yoğun gayreti var. Çünkü en güzel sözleşme karşılıklı müzakerede masada bitirilen sözleşmedir. Biz dün olduğu gibi bugünde işçinin yüzünü güldürecek sözleşmeye imza atmak istiyoruz. Yarından itibaren de yemekhanelerde görüşmelerde gelinen son noktayı işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız. Arabulucu döneminden sonra 60 gün yasal süreleri olduğunu belirten GÜNGÖR, bu süreç içerisinde karşılıklı uyum ve anlayışla sözleşmenin en kısa sürede sonuçlanmasını hedeflediklerini, bu sözleşmenin işverenin ve işçinin  mutlu olacağı bir sözleşme olacağını belirtti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar