Skip Navigation Links

İskenderun Körfez Musiki Derneği Sezonu Açtı

İskenderun Körfez Musiki Derneği, dernek üyeleri arasında düzenledikleri tanışma programı ile 2017-2018 sezonunu açtı.

İskenderun Körfez Musiki Derneği Sezonu AçtıWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

 Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserleriyle müzik sevenlerin gönüllerinde taht kuran İskenderun Körfez Musiki Derneği, dernek üyeleri arasında düzenledikleri tanışma programı ile 2017-2018 sezonunu açtı.
Yelken Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen tanışma programının açılış konuşmasını İskenderun Körfez Musiki Derneği Başkanı Mehmet Bülent Keske yaptı. Mevcut dernek müzisyenlerinden, solist ve koristlerden sonra gelecek olan yeni nesil kadroyu oluşturmak için şimdiden çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Başkan Mehmet Bülent Keske açılış konuşmasında, “2017-2018 sezonunu hep birlikte açmanın gurunu yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki İskenderun’da Türk Sanat Müziğine kalite gelsin, biz istiyoruz ki bu müzik hiçbir zaman ölmesin ve bu müziği bizden sonraki nesillere de aktarabilelim” ifadelerine yer verdi.
Yeni Sezonda Yeni Başkan Ali Haydar Demir
Yeni sezona yeni Dernek Başkanı ile başlayacaklarını da yaptığı konuşmasında belirten Mehmet Bülent Keske, 2017-2018 sezonunda İskenderun Körfez Musiki Derneği’nin Başkanlığını Emekli Müzik Öğretmeni Ali Haydar Demir’in devraldığını söyledi. Keske, “ Ben kendisinin de bu dernek için çok şey ifade ettiğine inandığım Ali Haydar Bey bütün çalışmalarımızda bana en yakın olan yardımcı oldu, her zaman bana, bize sırt verdi. Ben öncellikle kendisine çok teşekkür ediyorum ve 2017-2018 sezonunda dernek başkanlığımız Ali Haydar Bey’in yapacağını belirterek onurla takdim ediyorum” dedi. Keske, dernek üyesi bayanların da dernek yönetiminde yer almaları gerektiğinin ve kadın bir başkanın yönetime zarafet katacağının altını çizdi. Önümüzdeki sezonda bayan bir arkadaşın başkan olacağını vurgulayan Keske bu sistemi gelenek haline getireceklerini söyleyerek bu şekilde dernek üyelerinin her birinin derneği temsil etme mutluluğunu yaşamış olacağını ifade etti.
Yeni başkanın takdimi ve derneğin yeni sezon çalışmaları üzerine yapılan konuşmalar sonrası dernek üyeleri tanışma programı çerçevesinde kokteyle devam etti. 
“Öz Müziğimizi Çevremize ve Halkımıza Aşılarak Yükseltmeye Ve Yaygınlaştırmaya Çalışacağız.”
2001 yılından bu yana faaliyette olan derneği musiki severlerin yoğun katkısıyla bu işi amatör olarak yürütmekte olduklarını belirten Mehmet Bülent Keske yaptığı açıklamada, İskenderun içinde ve dışında birçok konser verdiklerini ve bu yıl bir enerji değişimi sebebiyle başkanlığı Ali Haydar Demire devrettiklerini söyledi. Bülent Keske yeni sezonda bütün dernek faaliyetlerini Başkan Demir’in devam ettireceğini ifade ederek Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Elmaca ile beraber Başkan Demir’e yardımcı olacaklarını söyledi.
Başkanlık dönemi içerisinde derneğin belirlenmiş olan amaçları doğrultusunda aynı çalışmalara yenilerini ekleyerek devam edeceklerini vurgulayan Başkan Ali Haydar Demir, “Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin yani öz müziğimizi çevremize, çocuklarımıza, halkımıza aşılarak yükseltmeye ve yaygınlaştırmaya çalışacağız. Dernek çalışmalarıyla vereceğimiz seminerlerle, enstrüman ve müzik eğitimleriyle bu yaygınlaştırma çalışmalarını destekleyeceğiz. Konserlerle de öncelikle yakın çevreye sonrasında dış çevreye bu müziği tattıracağız” dedi. 
2006’da bu yana 11 yıldır aktif olarak İskenderun Körfez Musiki Derneği çatısı altında olduğunu söyleyen İskenderun Körfez Musiki Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Mithat Elmaca, “Koro ile başladım fakat sürpriz bir şekilde sazlarda da yer aldı. İlk zamanlarda çok ürküyordum nasıl böyle bir geçiş sağlarım diye fakat ardından derneğe katılım sağlayan çoğu kişiye örnek oldum. Herkese tavsiye ediyorum, çok farklı ve güzel bir deneyim, gelsinler katılsınlar. Koroda, soloda ya da herhangi bir enstrümanda yer alabilir, kendilerini geliştirebilirler. Zaten böyle amatör derneklerin de amaçları budur” şeklinde konuştu. Gerek Tük Sanat Müziğini gerek Türk Halk Müziğini yaşatmak ve sevdirmeye yönelik ellerinden geldikleri kadar katkıda bulunduklarını belirten Elmaca, katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.
Tanışma programı dernek içi düzenlenen mini bir konser ile sona erdi. (R.Cihan Kaya)
 
 
 
İskenderun Körfez Musiki Derneği Sezonu Açtı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet