Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gölbaşı Gölü’nün Biyolojik Çeşitliliği Sergilendi

'Kırıkhan Gölbaşı Gölü'nün Biyolojik Çeşitliliği' adlı fotoğraf sergisi Hataylılarla buluştu.

Gölbaşı Gölü’nün Biyolojik Çeşitliliği SergilendiWeb
TV

Kırıkhan   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kırıkhan Kaymakamlığı, Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği, Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği ve Hatay Tabiatı Koruma Derneğinin birlikte organize ettiği ‘’Kırıkhan Gölbaşı Gölünün Biyolojik Çeşitliliği’’ fotoğraf sergisi 2 Ekim Pazartesi günü Saat 17.00’da Antakya Palladium AVM de açıldı.
Açılışa, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Mehmet Maden, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Tabiatı Koruma Derneği Başkanı Abdullah Öğünç, Subaşı Kuş ve Kelebek Gözlem Derneği Başkanı Dr. Ali Atahan,  Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Dr. Samim Kayıkçı, HBB Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Bozkurt,  HBB Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürü Cüneyt Çağlar ve birçok  vatandaş katılım gösterdi.

FOTOĞRAF SERGİSİ VATANDAŞLAR TARAFINDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ 

Kırıkhan Gölbaşı golünün zengin tür çeşitliliğini gözler önüne sermek ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen  ‘’Kırıkhan Gölbaşı Gölünün Biyolojik Çeşitliliği’’ isimli sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Kırıkhan Gölbaşı gölünde yaşayan kuş, kelebek, memeli hayvanlar ve bitki fotoğraflarından oluşan serginin biyolojik çeşitliliğin farkına varmak ve Amik Gölü’nün kurutulmasından sonra pek çok canlı için son sığınak olan Kırıkhan Gölbaşı Gölü’nün korunması ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir hazine olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

SERGİ KIRIKHAN VE İSKENDERUN İLÇELERİNDE DE SERGİLENECEK 

Antakya Palladium AVM’de üç gün açık olan, doğa ve fotoğraf severlerle buluşacak olan sergi daha sonra Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde de sergilenecek.
 
 
 
Gölbaşı Gölü’nün Biyolojik Çeşitliliği Sergilendi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar