Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Samandağ Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında gerçekleşti.

Samandağ Belediyesi Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Gündem   A+a-

 
 
Samandağ Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında gerçekleşti. 

Samandağ Belediyesi hizmet binası Meclis toplantı salonunda 3 Ekim Salı günü saat 10: 00’da Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Meclis toplantısı yoklama ile başladı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir açılış konuşmasında; “ Değerli meclis üyeleri, değerli misafirler Ekim ayı olağan meclis toplantısını yapmak üzere toplandık. Bildiğiniz gibi bu ay bütçe konuşulacak. Geçen encümen toplantısında encümenden geçti, meclise taşındı. Meclis beş iş günü açık kalıp ondan sonra tekrar toplanıp bütçe ile ilgili yeniden kararlar almamız gerekecek. Dün ulaşabildiğimiz arkadaşlara bütçe ve performans programını gözden geçirebilsinler diye verdik. Beş günlük bir süremiz daha olacak. Eğer orda farklı fikir ve düşünceler olursa onları yeniden gözden geçirip sizlerin oyuna sunacağız” dedi.
 
Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Görüşülen ve karara bağlanan maddeler şöyle:
 
 
1. Bir önceki meclis toplantısı tutanak özeti görüşülüp oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

2. 2018 Mali Yılı Bütçesinin, plan ve bütçe komisyonuna havalesi ve tekrar görüşülüp karara bağlanmak üzere belediye meclisinin 11.10.2017 Çarşamba günü saat 10:00’da Samandağ Belediyesi toplantı salonunda toplanması kararı oy birliği ile kabul edildi.

3. 2018 yılı Performans Programı görüşülüp karara bağlanmak üzere belediye meclisinin 11.10.2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Samandağ Belediyesi toplantı salonunda yapacağı toplantıda tekrar görüşülmek üzere ertelenmesi oy birliği ile kabul edildi.

4. 2018 Mali Yılı Gelir Tarifesinin tekrar görüşülüp karara bağlanmak üzere belediye
meclisinin 11.10.2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Samandağ Belediyesi toplantı salonunda yapacağı toplantıda tekrar görüşülmek üzere ertelenmesi oy birliği ile kabul edildi.

5. 12.09.2017 tarih ve 80 sayılı meclis kararıyla imar komisyonuna havale edilen 3830 Sayılı Kıyı Kanunundan önceki yapılaşma ile ilgili ilçemiz Çiğdede ve Deniz Mahallesi’nde sahil şeridinde bulunan yapı adalarındaki kısmi yapılaşmaların Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmelik çerçevesinde 1992 yılı öncesi yapılaşma durumlarının belirlenmesi ile ilgili komisyon raporunun  belediye meclisinin 11.10.2017 Çarşamba günü saat 10:00’da Samandağ Belediyesi toplantı salonunda yapacağı toplantıda tekrar görüşülmek üzere ertelenmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
6. 12.09.2017 tarih ve 83 sayılı meclis kararıyla imar komisyonuna havale edilen tadilat dosyaları görüşülüp oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
 
7. Plan tadilat talep dosyasının imar komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.
 

8. 5393 Sayılı Belediye Kanununun, 24. Maddesine istinaden,
 Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Şehiye Fırıncıoğulları, Meltem Ahras Nural, Sabit Yorgun, Ali Deniz ve Selve Oruç seçildi.
Gençlik ve Spor Komisyonuna; Fatma Terzi, Elmas Koku, Özlem Ataş, Nebil Yüksek ve Mahmut Yüksek seçildi.
Eğitim ve Kültür Komisyonuna;  Fevzi  Sakallı, Çiğdem Şahinoğulları, Metin Eryılmaz, Fidan Seyyah ve Mehmet Cumhur Karaali seçildi.
Ulaşım Komisyonuna; İlmiddiin Dağ, Ayhan Sağaltıcı, Süleyman Ray ,Metin Eryılmaz ve Behcet Polat’ın getirilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 

9. 5393 Sayılı yasanın 29. Maddesine istinaden Belediye Meclis Toplantılarına katılmayan meclis üyelerinin üyeliklerinin düşürülmesi hususu oy birliğiyle reddedildi.

10.  Belediye Meclisinin Kasım ayında yapacağı toplantının gün ve saati 03.11.2017 Cuma günü saat 10:00’da belediye hizmet binası toplantı salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet